Ексклюзиви
субота, 26 травня 2012 14:15

Сім поширених міфів про продукти

Сім поширених міфів про продукти
Ранні овочі справді мають більше нітратів ФОТО: artofcare.ru

"У пресі та інтернеті є маса інформацію про різні продукти, яка не підтверджена дієтологами, - каже президент Асоціації дієтологів України, головний позаштатний дієтолог Міністерства охорони здоров'я Олександ Швець. - Тому асоціація дієтологів буде поширювати правдиві рекомендації про харчування".

Дієтолог розповідає про основні міфи, які поширюються, і не відповідають дійсності.

Ранні овочі та фрукти мають багато нітратів і є шкідливими. "Насправді отруєння нітратами ще не було підтверджено. Ранні овочі справді мають їх більше, проте від того вони не є менш корисними. Усе, що продається на ринку, має допустимий вміст нітратів."

Ми п'ємо напої, які можуть навіть роз'їдати метал та іржу. "Усі напої мають кислу реакцію. Але якби вони були б шкідливими, були б заборонені".

ГМО викликає мутації. "Продукція з ГМО вільно продається у світі. Щоби прослідкувати, чи справді викликає мутації, потрібно, щоби пройшло кілька поколінь. Впливу ГМО на організм не зафіксовано. Сьогодні продукти з ГМО є просто дешевшими".

Молочні продукти з пальмовою олією шкідливі. "Пальмова олія — рослинний жир і за деякими показниками кращий від тваринного. Єдиний мінус продукції з такою олією, що вона містить назву "молочної" продукції".

Якщо не їсти перших страв, буде виразка шлунку. "Виразки шлунку, кишківника є інфекційним захворюванням і до борщу не має ніякого відношення".

Мінеральні води та бальнеологічні курорти лікують. "Ще не зафіксовано, щоби хтось вилікував якусь хворобу мінеральною водою. У світі на такі курорти не їздять. Частіше звідти можна приїхати хворим на нирки, шлунок, серце. Я своїм пацієнтам не рекомендую пити мінеральну воду, - каже Швець. - Також газована столова вода не є шкідливою і вона не вимиває кальцій із кісток. Її можна споживати без проблем. Головне, щоби вода була артезіанська і без барвників".

Кава і чай містять кофеїн і є шкідливими. "Результати останніх досліджень свідчать, що чай та кава призводять до зменшення ризику ателосклерозу, інсульту, діабету, пухлин, хвороб печінки. Тому 2-3 чашки чаю чи кави на день є здоровою звичкою".

Зараз ви читаєте новину «Сім поширених міфів про продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути