Ексклюзиви
понеділок, 14 травня 2012 05:00

Варенням з кульбаби чистять кишківник

Автор: фото з сайта www.fotki.yandex.ru
  400 квіток кульбаби проварюють у півлітра води. Відціджений відвар зацукрюють. П’ють як проносне
400 квіток кульбаби проварюють у півлітра води. Відціджений відвар зацукрюють. П’ють як проносне

До народного цілителя із села Уладівка Літинського району на Вінниччині Юрія Синюка, 48 років, прийшов чоловік із висипом на животі, обличчі й руках.

— Думав, що в нього якась шкіряна хвороба, а став розпитувати що і як, виявилося, чолов'яга перепив свіжого соку з листя кульбаби, — каже травник. — У травні багато людей крутять молоде листя на м'ясорубку. Відтискають кашку на марлю та п'ють.

Сік кульбаби, як інші гіркі трави, допомагає лікувати гастрит, виразку, але пити його слід обережно. Людям із підвищеною кислотністю не можна.

— У кого буває печія, тому лікуватися кульбабою не варто. Сік при такому ускладненні не лікує, а отруює організм. Людині стане зле, буде нудити, висипи на шкірі підуть. Часом люди думають, що це організм чиститься, й доводять себе тим лікуванням до виснаження.

Сік молодого листя кульбаби багатий на вітаміни С, А, В2, Е, РР. У ньому є магній, залізо, калій, кальцій, фосфор та сірка. Травник радить у травні попити сік зі стебел тим, у кого знижена кислотність.

— Кульбаба нормалізує обмін речовин, чистить кров, виводить холестерин і шлаки. Дає полегшення хворим на астму, хронічні бронхіти. Покращує травлення.

Дорослим радить пити по чайній ложці соку тричі на день після їди. Дітям до 12 років вистачить п'яти крапель раз на день. Лікування триває 10 днів. Потім на стільки ж роблять перерву й знов п'ють 10 днів. Так чергують, щоб було 30 днів прийому. Весь курс — 50 днів.

— З кульбаби у травні заготовляю лише цвіт. 400 квіток на добу заливаю холодною водою. Вона має покрити цвіт.

Віджимає квітки та кип'ятить у 0,5 л води на повільному вогні 15 хв. Наприкінці вкидає дрібно накришений лимон. За 2 хв. виключає. Квітки відціджує, додає у відвар 1 кг цукру. Варить у три заходи по 5 хв.

— Зробиться, як мед. Закриваю кришкою й виношу в погріб. Потім, хоч серед зими п'єш днів 10 по чайній ложці три рази на день після їди. Чистить кишечник так, що не треба клізми.

Зараз ви читаєте новину «Варенням з кульбаби чистять кишківник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути