Відбілювання зубів - це процедура, яка може нашкодити емалі.
Щоб не було необхідності у відбілюванні, варто менше пити певні напої, пише ukrhealth.net.
Доктор Раян Чаліфф радить відмовитися від трьох основних.
Кава й чай. Кава містить багато хромогенів - пігментованих молекул, які й роблять зуби коричневими. У каві також є дубильні речовини, що збільшують здатність пігментованих молекул прилипати до поверхні зубів. Такі ж ознаки має чай.
"Додавання молока до чаю може знизити забарвлення, оскільки казеїн запобігає прилипанню танінів до зубів", - зазначає Чаліфф.
Біле вино. Червоне також може фарбувати зуби, але біле асоціюється з появою плям на емалі. Воно має більшу кислотність, що підвищує ризик нальоту. Після келиха вина треба чистити зуби через пів години, інакше пошкодиться емаль, яку пом'якшила кислота.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напої, які не треба пити на голодний шлунок
Ягідний сік. Ягоди хороші для перекусу. Але більшість із них сильно пігментовані й можуть призвести до появи плям на зубах. Також мають високу кислотність, що збільшує імовірність плям. Варто додати до раціону хрустку зелень, як-от селера й салат. Вони допоможуть у природний спосіб видалити плями від ягід.
В індійському Мумбаї 18-річна Афсана Хан випадково почистила зуби отрутою і померла. Дівчина вранці помилково взяла замість зубної пасти тюбик зі щурячою отрутою, що лежав поруч. Зрозуміла, що помилилася, лише коли почистила зуби. Прополоскала рот і нікому не сказала про інцидент.
Коментарі