неділя, 19 серпня 2012 06:23

Обручки з платини не втрачають блиску півстоліття
5

Фото: Фото надані Григорієм Євтушенком

Киянин Григорій Євтушенко працює дизайнером ювелірних виробів. Він розробляє ексклюзивні обручки для молодят.

"До мене часто звертаються дуже багаті люди і просять вилити каблучки із найвищої проби золота, - каже Григорій. – Я одразу відмовляю. Бо це золото дуже м'яке і прикраса швидко може погнутися. Люди потішаться обручками півроку, а потім прийдуть до мене розбиратися".

Григорій каже, що зараз молодята все частіше віддають перевагу каблучкам з білого і червоного золота.

"Найчастіше обирають обручки з білого золота з червоними або жовтими обідками, - пояснює ювелір. – Часто просять доповнити перстень одним-трьома діамантами. Є люди, які не люблять золото взагалі. Наприклад, більше віддають перевагу срібним прикрасам. Але срібні персні теж швидко зношуються. Таким клієнтам пропоную обручки з білого золота. Цього літа вони найзатребуваніші. Замовляють по всіх регіонах України".

Каже, біле або жовте золото 585-ої проби є найпоширенішим металом, з якого  виливають весільні обручки. Золото 750-ої проби – м'якше, але має більш насичений колір.

"Обручки з платини замовляють заможні наречені. Вони на 95 % складаються з чистого металу. Обручки з платини не втрачають блиску півстоліття".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американець розробив обручку, яка нагадуватиме про річницю весілля

Ювелір радить міряти персні вдень, бо до вечора пальці трохи опухають. Восени і взимку пальці тонші. Від літньої спеки стають товстішими.

"З віком пальці товстіють. Тим, хто планує носити обручку усе життя, раджу віддавати перевагу безшовним моделям з простим дизайном, які з часом можна розтягнути в ювелірній майстерні. Прикраси з каменями не візьметься збільшувати жоден ювелір".

За словами дизайнера, цього року тенденцією стало гранування на внутрішній стороні обручки. Там молодята просять написати їхні імена, дату одруження чи вінчання або клятву у вічному коханні.

"Зараз модно купувати нові обручки на п'яту чи десяту річницю після одруження. У жінок пальці стають товстішими після вагітності, у чоловіків – від роботи. Приходило до мене подружжя киян, які живуть у шлюбі 10 років. Побралися ще зовсім молодими, коли обом було по 18. Тепер на них ті обручки замалі. Замовили собі другу пару".

Зараз ви читаєте новину «Обручки з платини не втрачають блиску півстоліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути