субота, 11 серпня 2012 14:39

На Тайвані вперше відбулося одностатеве буддистське весілля
12

Фото: Фото: Reuters

На Тайвані в суботу, 11 серпня, пройшло перше одностатеве буддистське весілля. Шлюбом поєдналися 30-річні жінки Фіш Хуан і Ю Ятін. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Церемонія пройшла перед статуєю Будди в монастирі північної провінції Тайваню Таоюань. Жінки, одягнені в білі сукні, виголосили клятву вірності одна одній, а замість обручок обмінялися чотками. В ході церемонії близько 300 буддистів вимовляли сутри на честь молодят.

Жінки отримали благословення на шлюб від буддистської монахині і професора тайванського університету Ши Чаохуей, і саме вона поєднувала їх шлюбом. Чаохуей висловила захоплення Фіш Хуан і Ю Ятін, які не бояться громадського осуду і борються за свої права.

Батьки жінок на церемонії одруження були відсутні. Наречені розповіли, що спочатку їхні сім'ї вирішили бути присутніми на церемонії, однак через певні обставини не змогли прийти.

Буддизм не забороняє гомосексуальні відносини, проте в релігійних колах досі немає єдиної думки з цього питання. В даний час одностатеві буддійські шлюби реєструють тільки в США.

Тайвань є одним з найбільш толерантних до гомосексуалізму регіонів Східної Азії. Протягом багатьох років ЛГБТ-активісти цього острова боролися за легалізацію одностатевих союзів. У 2003 році влада Тайваню розробили законопроект, що дозволяє гомосексуалістам реєструвати шлюби і усиновляти дітей, проте президент Тайваню Ма Інцзю заявив, що для затвердження цього законопроекту його має схвалити більшість жителів острова.

У 2012 році гей-активісти склали новий проект закону про одностатеві шлюби. Вони сподіваються, що документ буде прийнятий до закінчення президентського терміну Ма Інцзю в 2016 році.

Зараз ви читаєте новину «На Тайвані вперше відбулося одностатеве буддистське весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути