четвер, 26 липня 2012 06:56

Шотландія має намір узаконити одностатеві шлюби

Шотландія має намір узаконити одностатеві шлюби
independent-news.ru

Шотландія має намір стати першим регіоном Сполученого Королівства, де будуть узаконені одностатеві шлюби, повідомляє Бі-бі-сі.

Уряд Шотландії, де на політичній арені домінує Шотландська національна партія, оголосило в середу, що має намір незабаром представити в шотландський парламент відповідний законопроект. У разі його прийняття перші церемонії одностатевих шлюбних союзів зможуть пройти вже на початку 2015 року.

Таке рішення було прийнято після закінчення публічних консультацій з даного питання, в яких взяли участь понад 77 000 чоловік, дві третини з них висловилися за легалізацію одностатевих шлюбів.

Ініціатива отримала підтримку політиків, правозахисників, ряду релігійних груп за винятком католицької церкви і пресвітеріанської церкви Шотландії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція легалізує одностатеві шлюби в 2013-му

В даний час Шотландія і три інші частини Сполученого Королівства - Англія, Уельс та Північна Ірландія - пропонують одностатевим парам укладати цивільні союзи, які за всіма статтями, крім назви, прирівняні до традиційних шлюбів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дочка Кастро планує легалізувати одностатеві шлюби на Кубі

Прихильниками цього кроку виступають нинішній уряд і опозиційна Лейбористська партія, правозахисники та організації із захисту рівності статей. Проти висловлюються ряд політиків, громадських діячів, провідні церковні організації, включаючи Церкву Англії.

 

Зараз ви читаєте новину «Шотландія має намір узаконити одностатеві шлюби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути