середа, 28 листопада 2012 12:55

Кинути курити допомагає склянка води і фрукти

Кинути курити допомагає склянка води і фрукти
Фото: lifer.com.ua

Киянин 33-річний Дмитро Савченко курив протягом 10 років. Вирішив кинути, бо вже два роки має хронічний бронхіт.

"Тепер лікуюся антибіотиками. Кілька місяців тому помітив: як покурю - починає нудити, кидає в холодний піт. Лікар пояснив, це від того, що нікотин отруює клітини мозку."

Кидав курити, полощучи рот содою.

"Приніс пакет соди на роботу. Чайну ложку розмішував у склянці теплої води. Після полоскання курити хотілося менше, та й зуби стали біліші. Також заварював дві чайні ложки сухого листя м'яти. Полоскав. За порадою лікаря випивав по склянці води щогодини. Після цього зникла сухість у роті, в горлі перестало пекти. Вода також вимила нікотин та іншу хімію з організму. Не курю вже три місяці і зовсім не тягне."

31-річний психолог Артем Ступаков із громадського руху "Твереза Україна" каже, фізична залежність від куріння минає за 2-3 дні. За цей час організм очищується від нікотину. Психологічно людина відвикає довго. Більшість курців замінюють цигарки їжею.

"Головне — не їсти тістечка й смажену ковбасу. Швидко розтовстієте. Краще жувати фрукти і овочі."

Половина худорлявих людей після відмови від цигарок повнішають.

"Зазвичай на 2-5 кілограмів, це нормально. Такі зміни виснаженому нікотином організму не завадять. "

Бажання курити зникає після занять спортом. Після пробіжки - на 4-7 год.

"Викуривши пачку цигарок, людина отримує смертельну дозу нікотину. Але не помирає, бо отрута потрапляє у кров поступово. У Франції кілька років тому два хлопці посперечалися, чи зможуть викурити по 50 цигарок. У обох не витримало серце."

Організм курця завжди "старший" на 15-20 років. Страждають усі внутрішні органи.

"Усі судини тіла при курінні звужуються, потік крові гіршає. Виникають спазми судин, починає боліти серце. Судини в курців стають ламкими у 45 років. Зазвичай таке буває у 75-річного. А у 50 років більшість курців вже мають одну чи кілька серйозних недуг: стенокардію, виразку шлунку, хронічний бронхіт."

За статистикою, понад 19 млн жителів України палять. Цю шкідливу звичку мають 65% чоловіків і 25% жінок країни. Найвища смертність українців від наслідків паління — у Харкові. Там щодня помирає 9 курців. Від куріння помирають 25% хворих на ішемічну хворобу серця, 75% хворих на емфізему легенів і хронічний бронхіт, 98% хворих на рак гортані та 96% хворих на рак легенів.

 

Зараз ви читаєте новину «Кинути курити допомагає склянка води і фрукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути