Ексклюзиви
пʼятниця, 16 листопада 2012 00:30

Картинки хвороб на цигарках зменшать кількість курців

Цигарки почали продавати із зображеннями на упаковках хвороб, які спричиняє паління. Заводи-виробники зобов'язані наносити їх через новий закон "Про заборону реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів". Він почав діяти з 4 жовтня. Також із 16 грудня українцям заборонять палити у громадських місцях і обмежать площу для куріння в ресторанах. Порушників каратимуть штрафами до 10 тис. грн.

— Це вплине на кількість курців — їх ставатиме менше, — вважає 54-річний Костянтин Красовський, завідувач відділу з контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень МОЗ України. — Написи, які обов'язково почали писати на пачках із 1 січня 2007 року, зменшили кількість людей, які палять. Ми робили дослідження. Ті, хто пам'ятав написане, кидали палити. Також держава одночасно підвищувала акцизи, вони впливали на вартість пачки, обмежували куріння в громадських місцях. Ці попередження сприяли тому, що більше курців пробували кидати згубну звичку. Також молодь менше починала палити. Бо пачка стала непривабливою. Дістаєш її з кишені, а там написано, що ти імпотент.

Канада ввела зображення на пачках 2001 року. Вона стала першою країною, яка в такий спосіб почала боротися з нікотиновою залежністю. На той час у країні постійно курили 19% населення. Після нововведення залишилися 12%.

Торік в Україні курили 8,6 млн людей, старших 12 років, за даними Державної служби статистики.

Зараз ви читаєте новину «Картинки хвороб на цигарках зменшать кількість курців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути