середа, 24 червня 2020 11:55

Позбутися жиру після карантину: чим небезпечна процедура ліпосакції

Позбутися жиру після карантину: чим небезпечна процедура ліпосакції
Усі, хто приходять із зайвою вагою, отримують відмову в такій операції. Ліпосакція – це не спосіб корекції ваги. Фото: needpix

Після карантину усе більше жінок звертаються за послугою ліпосакції. Завдяки цій процедурі можна прибрати жир з-під шкіри.

Такі операції були заборонені під час карантину, пише ТСН.

Послуга найзатребуваніша навесні, щоб реабілітуватися до літа.

"Після ліпосакції може утворитися жир ще раз, якщо не будемо стежити за харчуванням і за рухом", - пояснює тренер.

Усі, хто приходять із зайвою вагою, отримують відмову в такій операції. Ліпосакція – це не спосіб корекції ваги. Жир у великій кількості не можна забирати. Це небезпечно для здоров'я. Найчастіше до хірургів звертаються жінки через відкладення зайвої ваги на стегнах. Чоловіки теж роблять ліпосакцію, але в інших зонах, зокрема грудей. Ціна ліпосакції - близько 6 тисяч гривень за зону.

"Зона - це площа з долоню, коштує 200 доларів", - кажуть хірурги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почали працювати цілодобово – косметологи розповіли про незвичне рішення

На внутрішньому боці стегна не радять робити ліпосакцію. Шкіра там дуже пошкоджується. Естетичний результат може бути мінімальний. Операцію з ліпосакції вважають нескладною. Однак стаються навіть смертельні випадки, бо все передбачити неможливо. У цій галузі довести лікарську помилку практично неможливо. Про ризики лікарі попереджають. Перед операцією пацієнти підписують договір, що усвідомлюють свої дії. Перед операцією треба звертати увагу на досвід хірурга, не спокушатися на дешеві пропозиції, проаналізувати, наскільки потрібна процедура.

Ліпосакція - це процедура видалення жирових відкладень. Під час операції під шкіру вводять спеціальну трубку, яку лікарі називають "канюля", і відсмоктують нею жир. Є два види цієї процедури - волога і суха. Перша - це коли вводиться рідина, яка розщеплює жир, і потім його забирають. Друга - коли просто забирають жир. Після цього його можуть використати для ліпофілінгу - пересадження жиру в іншу зону.

Зараз ви читаєте новину «Позбутися жиру після карантину: чим небезпечна процедура ліпосакції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути