Цукор – побутова назва сахарози. Вона відноситься до вуглеводів, які легко засвоюються організмом, стимулюють роботу мозку. Водночас цукор є сильним алергеном.
Щоб позбутися алергенних властивостей, з цукру потрібно зварити цукровий сироп, радить Юрій Приємський, шеф-кухар столичного ресторану ОК Bar. "Тоді ДНК цукру зміниться на протилежну. І він уже не буде викликати алергічної реакції".
Кухар радить використовувати лише дві верхні третини цукрового сиропу. „Нижню третину зливайте. Дитині можна давати по чайній ложці цукрового сиропу щодня. Це буде стимулювати розвиток мозку", - каже Приємський.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агресія і незадоволення життям минають, якщо правильно спати і харчуватись
Для приготування сиропу візьміть цукор та воду у співвідношенні 1:1. Спочатку у воду кидайте половину цукру, потім поступово додайте увесь, поки він не загусне. Сироп повинен кипітити 5-10 хвилин і мати консистенцію сметани.
Організмові шкодить не сам цукор, а зловживання ним. „Якщо людина достатньо рухається, цукор в помірних дозах не зашкодить. Коли у Кличка запитали, чи він обмежує себе у харчуванні, він відповів, що їсть усе. Просто бігає щоранку по 10 км. Думаю, якщо звичайна людина буде проходити пішки принаймні 10 км, то може також їсти усе, включаючи цукор, у помірних дозах".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мозок під час стресу приглушує біль "внутрішньою марихуаною"
Каже, у Європі поширена тенденція повного виключення цукру з раціону.
Через це європейці страждають від зниження розумової діяльності, п'ють різні препарати для покращення роботи мозку. А достатньо пити 2 чайні ложки цукрового сиропу.
Також без шкоди для здоров'я замінити цукор у раціоні можна фруктами та медом.
Коментарі