Ексклюзиви
Вівторок, 22 листопада 2011 05:15

Споживання цукру сприяє прибутковості

Споживання цукру сприяє прибутковості

Хочете, щоб вас знудило? Уявіть, що ви повільно їсте вісім чайних ложечок цукру просто з пакета. Саме стільки цукру міститься у звичайній баночці кока-коли. Велика порція напою "Ванілла Старбакс Фрапуччино" має 11. Потрійний полуничний шейк із "Макдональдза" приховує 27.

Останні рекомендації Американської кардіологічної асоціації наголошують, що з цукром треба поводитися обережно. Бажано, щоб жінка, яка веде не дуже активний спосіб життя, вживала не більше шести чайних ложок цукру на день; чоловік — не більше дев'яти. Проте, за даними цієї ж асоціації, середній американець поглинає 22, а підліток — 34 ложечки.

Цукор звинувачують у катастрофічному зростанні ожиріння, діабету і хвороб серцево-судинної системи — не кажучи вже про прищі та карієс.

Бізнесмени можуть дотримуватися іншої думки. Споживання цукру сприяє прибутковості — щорічно американці витрачають 115 мільярдів доларів на напої, такі як пепсі та коли. Цукерки складають 32-мільярдну індустрію. Тільки на солодощі в Гелловін іде приблизно 2 мільярди доларів. Проте торік бюджет США виділив близько 140 мільярдів на лікування хвороб, пов'язаних з ожирінням.

5-хвилинна перевірка продуктів на моїй кухні засвідчила, що цукор у вигляді надзвичайного поширеного у Штатах курудзяного сиропу присутній у семи продуктах, в яких його начебто не має бути, включаючи томатний соус для спагеті, сирний соус для салату, рисові пластівці та хліб з висівками. Тобто, цукор є скрізь — і водночас ним не рекомендують зловживати. Як це можливо?

Моя приятелька Каріна харчується винятково овочами і кашами. Схудла на кілька розмірів одягу і виглядає чудово.

— Прочитала кілька статей на тему "Як поговорити з вашою дитиною про ожиріння" і вирішила уникати цукру, — каже Каріна. — Але моя 8-річна донька так звикла до солодощів, що доводиться відвойовувати буквально кожну ложку.

Радикально налаштовані активісти за здорове харчування пропонують підвищувати податки на харчі з підвищеним вмістом цукру. Подібний закон у вересні 2011-го  прийняла Угорщина. Не обов'язково чекати на законодавчі регулювання. Можна читати етикетки й вибирати менш солодкі продукти — і здоровіший стиль життя.

Зараз ви читаєте новину «Споживання цукру сприяє прибутковості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 166
Голосування Яке місце посяде збірна України з футболу у відборі до Кубку світу-2022?
  • 1) перше
  • 2) друге
  • 3) третє
  • 4) четверте
  • 5) п'яте
Переглянути