Ексклюзиви
середа, 29 серпня 2012 16:07

Чай із журавлини лікує від хронічних жіночих хвороб

Чай із журавлини лікує від хронічних жіночих хвороб
Журавлина справді має сильні фармакологічні властивості. Фото: 10i5.ru

25-річна Олена Домінська кілька років боролась з хронічним циститом. Вилікувалась журавлиною.

"У студентські роки багато часу проводила з друзями на лавочках, - розповіла жінка. - В результаті отримала запалення сечового міхура, яке згодом стало хронічним. Стала постійною пацієнткою урологічних кабінетів. Випила за 3 роки купу хімічних таблеток. Вони лише заліковували недугу на деякий час. Щойно ставало холодно, цистит знову з'являвся".

Олена почала добре вдягатись, менше гуляти. У час загострення взагалі лежала у ліжку з пляшкою теплої води між ногами. Припинила пити таблетки, оскільки не бачила в цьому сенсу.

"Якось подруга порадила робити чай із свіжої журавлини. Купила півлітра червоної ягоди, розтерла з цукром, і постійно робила чай. За день могла літр, а той півтора випити. Відчула поліпшення, купила ще. Відтоді журавлина стала моїм щоденним десертом. Я її додавала усюди – в йогурт, до печива і, навіть, до морозива. Мастила на хліб варення з журавлини, - пригадала Олена Домінська. - За три місяці постійного вживання забула про постійні болі та незручності. На зиму закрила собі декілька банок про запас. Не думала навіть, що звичайний ягідний чай вилікує недугу взагалі, а не просто залікує. Ось уже 2 роки пройшло, а від недуги залишились тільки болючі спогади".

Олена почала консервувати варення із журавлини.

"Бабуся в селі розповідала, що журавлику треба шукати там, де осідають журавлі – на болотах. Раніше ця ягода вважалась жіночою рослиною. Навіть, згадувала, як їй вагітній приносили у подарунок для доброго виношування плоду. Тепер і я дарую вагітним подругам закрутки власного приготування".

За склянку журавлини на ринках просять від 6 до 10 гривень.

"Перш, ніж приступити до лікування циститу, потрібно у лікарських умовах провести діагноз. Є дуже багато подібних хвороб, що імітують цистит і можуть ввести в оману. Відповідно, лікування проводиться інакше", - каже лікар відділу урології комунальної лікарні №5 міста Львова, кандидат медичних наук Тарас Пташник, 39 років.

"Щодо цілющих властивостей журавлини, то дійсно проводилось багато досліджень, які підтверджують лікувальну або, як мінімум, профілактичну дію. Журавлина окислює сечу, рівень PH помітно зсувається у кислу сторону. У такому середовищі бактерії гинуть. Я її досить часто призначаю пацієнтам, яким не можна приймати антибіотики. Наприклад вагітним чи жінкам, які годують грудьми".

Уролог не радить лікуватись відразу журавлиною без медичного обстеження. Адже, якщо це інша хвороба з такими ж симптомами, то жінка просто розчарується в цілющих властивостях червоної ягоди, або ж може запустити іншу хворобу, яку варто було б лікувати вчасно і швидко.

Зараз ви читаєте новину «Чай із журавлини лікує від хронічних жіночих хвороб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути