четвер, 19 липня 2012 07:45

Компрес із лопуха лікує суглоби

— Торік вийшла на пенсію. Маю трьох дітей, семеро внуків. Думала, нарешті зможу до них навідуватися, коли схочу. На дачі весь город полуницею засаджу. Та де там — суглоби так почали боліти, що й з хати не могла вийти. І то всі зразу — тазостегнові, колінні, — каже 51-річна Любов Горлач із села Малехів Жовківського району на Львівщині.

Народна цілителька Марія Загурська, 63 роки, порадила їй робити компреси з лопуха.

— Треба зо п'ять-шість чистих сухих листків скласти один на одного пухнастим боком донизу, — розповідає Марія Трофимівна. — Зверху поставити каструлю з гарячою водою — на 5-10 хвилин, щоб листя прогрілося. Хворий суглоб змастити олією і прикласти до нього лопухи. Обмотати целофаном і теплою хусткою. Тримати всю ніч, робити так щодня. За місяць-другий має полегшати. Раджу й інший рецепт. Кілька листків перетріть через м'ясорубку, вичавте сік. Долийте до нього горілки в пропорції один до одного. Налийте в банку і зберігайте при кімнатній температурі. На ніч, коли розітрете хворі місця, вдягніть теплу сорочку. Коліна можна закутати в шарф.

Радить також втирати в суглоби спиртову настоянку шабельника. Її можна купити в аптеці або зробити. На 500 мл горілки треба чотири-п'ять столових ложок подрібнених стебел і кореневища цієї рослини.

— Деяким хворим найбільше помагають компреси з листя берези, — каже Марія Трофимівна. — Можна насипати його на рушник чи шарф і обмотати хворий суглоб на ніч.

Сироїд Ірина Мацьків, 45 років, зі Львова радить при артрозах пити напій із журавлини, буряку і чорної редьки. Ягід і овочів узяти по півкіло. Перемолоти, додати 0,5 л коньяку, вилити все в банку і щільно закрити. Через 10 днів процідити. Приймати вранці натщесерце по столовій ложці, доки не закінчиться. Через три місяці курс повторити.

Фахівці радять вживати також препарати на основі колагену. Вони не лише знімають біль у суглобах, а й роблять їх еластичнішими, відновлюють хрящі.

Зараз ви читаєте новину «Компрес із лопуха лікує суглоби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути