Ексклюзиви
пʼятниця, 27 січня 2012 13:59

Як зекономити на одязі і виглядати модно

 

Столичний майстер пошиття одягу 36-річна Світлана Нестеренко знає, як правильно сформувати гардероб без додаткових витрат.

Купуйте одяг по списку. Це допоможе не кидатися на зайві речі і не витратити "раптом" усі гроші на те, що потім валятиметься у шафі. Розпишіть для себе, де буваєте протягом місяця і скільки часу це займає. Наприклад, 50% часу ви на роботі, 20-вдома і 10% - із друзями. Так і розраховуйте, який одяг вам найбільше треба. Зайвого не купуйте.

Не ходіть до магазину з кредиткою, щоб не витратити усі гроші. Визначте невелику суму, яку можете витрачати на одяг щомісяця і ніколи не перевищуйте її. Розраховуйтесь готівкою.

Користуйтесь картками зі знижками. Якщо їх у вас немає, позичте у знайомих. Особливо знижки відчутні, якщо купувати щось дороге: пальто, взуття, парфуми. Читайте сайти, які пропонують знижки, так можна зекономити до 90% вартості товару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати знижку до 90% за допомогою інтернету

Запам'ятайте правило "70 на 30". Стилісти кажуть, щоб модно виглядати, достатньо оновити гардероб лише на третину. На останні модні тенденції звертати увагу не треба, адже стара "мода" повертається дуже часто. Купуйте більше блузок і топів, менше джинсів.

Навчіться дбати за старим одягом. Обережно прасуйте, не економте на якісному порошку. Не носіть щодня один і той же одяг, давайте йому "перепочити".

Уникайте ультрамодних яскравих кольорів. Їх складно комбінувати з прикрасами, такі речі тримаються в моді лише сезон. Безпрограшний варіант — речі чорного, червоного сірого і білого кольорів.

Звертайте увагу на якість тканини. Одяг з натурального шовку, кашеміру і шифону завжди виглядає дорого.

Обновіть гардероб недорогими прикрасами і аксесуарами. Вони "вдихають" життя у старі речі, перетворюють повсякденний одяг на святковий. Одягайте платки, шарфи, оригінальну біжутерію.

Заведіть у шафі одну чорну сукню і 2 пари джинсів. Їх можна комбінувати з одягом, який у вас вже є. Вибирайте моделі класичних кольорів, вони не виходять із моди дуже довго.

Влаштуйте обмін одягом. Зберіть подруг під вечірку, запропонуйте їм щось зі свого гардеробу. Візьміть у них речі, які вони не носять і які підійдуть вам. Так можна отримати новий одяг, не витрачаючи ані копійки.

Поїдьте купувати одяг у невелике місто. Речі там на порядок дешевші, ніж у мегаполісі. У відрядженні чи на відпочинку зазирніть у кілька місцевих магазинів, на ринок. На "блошиному" базарі можна знайти раритетні речі ручної роботи по низькій ціні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По джинси треба їхати до Стамбулу

Слідкуйте за розпродажами. Осінньо-зимові товари розпродають у лютому-березні, а літні колекції продають зі знижкою з липня по кінець вересня. Кращі речі розкуповують на початку акцій. Спеціалісти радять у першу чергу придивлятися до купальників, взуття. На них ціни падають як мінімум вдвічі.

Продайте непотрібні речі і купіть нові в інтернеті. На інтернет-аукціонах можна придбати те ж саме, що і в магазинах, але набагато дешевше. На тих же сайтах можна продати і старий одяг.

Не купуйте одяг без примірки. Часто люди купують те, що ефектно виглядає на манекені. Але це не значить, що речі підійдуть вам. Навіть якщо у вас стандартна фігура, може не підійти колір, виріз або форма рукава. Самий простий спосіб економити на моді — купувати речі, які справді "ваші", ви це відразу відчуєте.

Зараз ви читаєте новину «Як зекономити на одязі і виглядати модно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути