понеділок, 23 січня 2012 15:16

По джинси треба їхати до Стамбулу
5

Фото: фото: stambul.biz

"Я не шопоголік, але у Стамбулі на мене щось найшло. Увесь час хотілося тратити гроші, - розповідає 27-річна київська арт-куратор Надія Перевізник. Вона потрапила на розпродаж зимової колекції світових брендів у турецькому Стамбулі. - Цьогорічні знижки почалися набагато раніше ніж завжди. Купівельна спроможність людей виявилася невеликою. Очікували, що одяг і взуття до Нового року розметуть. Але цього не сталося.

Надія радить до Стамбулу їхати по джинси.

"На наших базарах до появи китайців на початку 2000-х більшість джинсів були турецькими. Там випускають багато світових і локальних брендів. Джинси "Colin`s" купила на розпродажі за $30. У нас такі за 240 гривень не купиш. Джинси марки LTB знайшла за $25. Жіночі кофтини "Benetton" продають по $20".

Українці сподобалося турецьке шкіряне взуття.

„За $100 можна придбати стильні молодіжні черевики. Я купила смарагдові замшеві черевички на каучуку по акції за $ 80 відомої турецької марки "Bambi". Цього сезону вони випустили колекцію з кольорової шкіри і виворотки. Носяться якісно".

Також Надія Перевізник купила сумку "Mango", білизну, прикраси і шарфи на подарунки. Потратила менше $ 300.

"У Стамбулі варто займатися шопінгом заради хорошого настрою. Турки мають високу культуру торгівлі. Магазини молодіжних брендів, як "Benetton", „Peacocks" чи "Accessorize", скупчені на центральній вулиці Істікляль. Відкриті до 10-ї вечора. Але робити закупи там дуже шумно. Черги на примірку по чоловік 15. Ми з друзями поїхали подалі від центру у великий торговий центр "Akmerkez". Він у європейській частині міста. Там було дуже спокійно, жодних туристів, одні турки. Купувати речі на Великому базарі не раджу. Там продають переважно невідомі марки. Невідомо, якої якості виявиться річ. Тим більше, на базарі усе значно дорожче, розраховане на туристів. Хіба цікаво торгуватися. Але все одно це не буде вигідно. На базарі гостинність турків нав'язлива".

Жінка радить їхати до Стамбулу тим, хто займається дизайном інтер'єру. Бо у магазинах є великий вибір світильників, килимів, скульптур, кераміки, традиційних тарілок.

"На знижки планую їхати весною. Купуватиму літній одяг. Полечу з Одеси. За акцією квиток туди і назад можна взяти навіть за $70".

Зараз ви читаєте новину «По джинси треба їхати до Стамбулу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути