Хронічний стрес і втома не дивина для людей у сучасному світі.
Вони стають причиною нестачі енергії на повсякденні справи, пише "Голос".
Науковець Стівен Р. Гандріх вважає, що це можна виправити, додавши в раціон 1 елемент - клітковину. Це складні вуглеводи, на перетравлення яких кишечник витрачає більше часу, тому що переводить їжу в енергію. Завдяки продуктам з клітковиною, людина відчуває прилив сил.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насіння льону допомагає схуднути та має інші користі для організму - дослідження
Насіння льону - один з елементів, який багатий на клітковину. Столова ложка насіння льону містить 3 г клітковини та 2 г білка. Крім того, вони насичені жирними кислотами, які можуть запобігти розвитку серцево-судинних захворювань.
Авокадо також містить цей елемент. В одному продукті є 25% розчинної та 75% нерозчинної клітковини. Ще авокадо є джерелом калію та олеїнової кислоти, корисної для серця.
Клітковину можна знайти й у квашеній капусті разом із пробіотиками, які покращують роботу кишечника.
Більшість людей не люблять зелені банани, віддаючи перевагу стиглішим. Але саме в недозрілих міститься багато клітковини й харчових волокон. А ще в них набагато менше цукру.
Броколі - один з найпоживніших овочів, багатих на клітковину і корисні для кишечника елементи, який зменшує запалення в організмі.
Окрім цього, є й інші багаті на клітковину продукти: чорниця; картопля; часник і цибуля; артишоки; спаржа.
Дослідження показують, що повноцінний сніданок допомагає підтримувати здорову вагу, підвищує когнітивні та фізичні показники. Завдяки сніданку знижується несприйнятність інсуліну та ризик розвитку діабету 2-го типу.
Коментарі