Ексклюзиви
четвер, 14 грудня 2017 15:21

Новий сервіс похвилинної оренди авто в Києві: з'явилися подробиці
6

У Києві в тестовому режимі запрацював каршеринг-сервіс Getmancar. Це - перша в Україні послуга похвилинної оренди автомобілів.

"Каршеринг діє по всьому світу. На українському ринку перевезень послуга безключового доступу до автомобіля і обслуговування клієнтів без менеджерів нова. В ідеалі така оренда дозволяє розвантажити місто. У країнах Євросоюзу часто пересідають на каршеринг - так зменшується кількість авто в місті. Натомість збільшується кількість паркомісць", - розповідає Gazeta.ua керівник каршеринг-сервісу Getmancar Тарас Гетьманський.

До послуг клієнтів наразі 100 автомобілів узбецької марки Ravon R2. Усього Київ потребує 3,5 тис. каршерингових машин.

"Це авто зручне для маневрування і паркування на переповнених вулицях столиці. Має автоматичну коробку передач. Поступово асортимент моделей та марок ми збільшимо", - каже власник сервісу.

Автор: autoconsulting
 

Автомобіль можна взяти з оплатою по хвилинах - 5,99 грн, на годину - 59 грн і на добу - 999 грн. У вартість прокату включене пальне, мийка та страховка з франшизою у 20 тис. грн.

"У похвилинному тарифі оплату з картки стягують після користування послугою. Цей тариф корисний для того, щоб проїхати без заторів певний промыжок шляху. До прикладу, на коротку відстань від будинку до магазину чи лікарні. На довшу відстань за тарифом краще їздити вночі, коли немає заторів. Крім того, ви не часто стоятимете на світлофорі. Якщо є ймовірність потрапити у затор, дешевше обійдеться година прокату. Кошти за послугу стягують одразу. Добове користування для тих, хто запланував для себе складний маршрут", - пояснює Тарас Гетьманський.

Щоб знайти автомобіль поблизу, потрібно завантажити на телефон спеціальний додаток і зареєструватися. Там вводять власні дані та фото, реквізити платіжної картки, приєднують копію водійського посвідчення і паспорта, підписують електронний договір. Клієнт має бути не молодшим 25 років. Водійський стаж - не менше 5 років.

Автор: autoconsulting
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перше водійське посвідчення українці отримуватимуть на 2 роки

"У додатку клієнт знаходить автомобіль поблизу і обирає тип оренди. Щоб авто не забрали, його можна забронювати на 20 хвилин. На цей час воно зникне з телефонів інших користувачів, як вільне. Машина відчиняється і зачиняється зі смартфону - потрібно натиснути кнопки "Почати оренду" і "Закінчити оренду". Ключі, документи, страховка та паливна карта лежать у бардачку. Після користування машину залишають там, де зручно, не порушуючи правила дорожнього руху", - розповідає керівник Getmancar .

Не можна закінчувати оренду, якщо в автомобілі запустився індикатор низького рівня палива. За завершення послуги з пустим баком можна отримати штраф 1 тис. грн.

Автор: autoconsulting
 

"Для заправки передбачена паливна картка. У додатку є функція "Заправити автомобіль". Там можна знайти карту найближчої акредитованої заправки та зв'язатися з оператором. Він повідомить, скільки пального слід залити, та пін-код. Якщо акредитованої АЗС поблизу нема, можна заправитись за власний кошт. Після цього на фоні панелі приладів потрібно сфотографувати чек і відправити його через додаток у службу. Витрачені кошти повертають на ваш бонусний рахунок. Крім того, за заправку клієнта нагороджують бонусами: один бонус дорівнює одній гривні", - каже Гетьманський.

Користуватися автомобілем можна у Києві та невеликих приміських містах і селищах. Але закінчувати оренду поки дозволяють лише в межах столиці. У місті також є зони, де не забороняють залишати автомобіль. Це - приватні двори, місця масових демонстрацій чи урядовий квартал. Такі місця можна побачити на карті у додатку. У недозволених для паркування місцях автомобіль автоматично не закривається. Закінчення оренди у недозволеному місці карають штрафом 5 тис. грн.

Автор: autoconsulting
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВС повідомили, коли запрацює фотофіксація

За договором, який підписує клієнт, передбачені й інші штрафи. До прикладу, передача авто керування третім особам - 75 тис. грн, пошкодження майна - 4 тис. грн, використання автомобіля та скоєння ДПТ у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння - 75 тис. грн.

"Якщо авто потрапило в аварію, слід дочекатися поліцію та сповістити оператора сервісу. Усі тарифні плани з франшизою - у 20 тисяч гривень. Це означає, що до цієї суми страхова компанія збитки не відшкодовує. Якщо ви пошкодили авто на 100 тисяч гривень, то 20 тисяч стягнуть з користувача, а 80 тисяч покриє страховка", - пояснює керівник кашеринг-сервісу.

Каршеринг – це похвилинна оренда автомобіля. У вартість прокату машини включені пальне та мийка авто. Пошук авто, його відкриття, закриття і оплата послуг виконуються зі смартфона. Для цього потрібен спеціальний додаток.

Зараз ви читаєте новину «Новий сервіс похвилинної оренди авто в Києві: з'явилися подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути