Ексклюзиви
середа, 29 листопада 2017 07:25

Перше водійське посвідчення українці отримуватимуть на 2 роки

Перше водійське посвідчення українці отримуватимуть на 2 роки
МВС: перше посвідчення водія видаватимуть на 2 роки Фото: УНІАН

Із 28 листопада 2017 року водійські посвідчення видаватимуть на 2 роки. Власникам такого посвідчення заборонено перевищувати швидкість 70 км/год.

Водій матиме право обміняти посвідчення на постійне, якщо протягом двох років з моменту його отримання він не матиме трьох чи більше адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випав перший сніг: добірка ДТП

Після закінчення дії обмін вперше виданого посвідчення водія буде здійснюватися без складання іспитів, йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

Повернення посвідчення водія особам, які отримають його вперше і будуть позбавлені права на керування транспортними засобами, не здійснюється. Відновлення права на керування транспортними засобами в такому випадку здійснюється шляхом отримання нового водійського посвідчення, яке вважається виданим вперше після проходження позачергового медичного огляду, підготовки відповідно до планів і програм та після складання іспитів.

При обміні водійського посвідчення, отриманого вперше, до закінчення терміну його дії, особі видається нове посвідчення, яке вважається виданим вперше, із зазначенням терміну дії посвідчення, яке підлягає обміну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Made in Korea: як розбиваються корейські мінівени

З 1 січня 2018 року дозволена швидкість руху у населених пунктах знизиться з 60 км/год до 50 км/год.

Зараз ви читаєте новину «Перше водійське посвідчення українці отримуватимуть на 2 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути