пʼятниця, 24 листопада 2017 15:25

Розповіли, де і які автомобілі крадуть найчастіше

Розповіли, де і які автомобілі крадуть найчастіше
За 2017 рік в Україні викрали 6092 автомобілів Фото: відкриті пошукові мережі

За 2017 рік в Україні викрали 6092 автомобілі. Серед них - 294 транспортних засоби з іноземною реєстрацією.

Злочини фіксували переважно на стихійних стоянках та на вулицях міст з найбільш розгорнутою дорожньо-транспортною інфраструктурою — у столиці та великих обласних центрах.

"Помітна тенденція зростання незаконного заволодіння автомобілями вітчизняного виробництва та Російської Федерації. Їх крадуть для розукомплектування на запчастини та збуту на об'єктах дорожньо-транспортної інфраструктури і пунктах прийому металобрухту", - повідомили Gazeta.ua у Нацполіції у відповідь на офіційний запит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нерозмитнені автомобілі продають удвічі дешевше

Найбільше цього року викрадали машини ВАЗ. Так, поцупили 1328 автомобілів цієї марки. Серед інших популярних серед злодіїв марок: ZAZ-Daewoo - 550 автомобілів, Toyota - 496, Mercedes - 281, Lexus – 202 машини.

Склали рейтинг нерозмитнених автомобілів за країнами. Так, найбільше на вітчизняних автошляхах перебуває "польських" машин. Таких в Україні - 118 080. Друге і третє місце — за "литовськими" і "російськими" авто. Далі за рейтингом йдуть Німеччина, Білорусь і Чехія. Закриває десятку найпопулярніших країн — Велика Британія. Автомобілі звідти з кермом праворуч також користуються попитом серед українців. Таких в Україні 7 958 штук.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, де і які автомобілі крадуть найчастіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути