понеділок, 04 грудня 2017 18:00

Експерт розповів, чому насправді припинили випуск автомобілів Lanos

Експерт розповів, чому насправді припинили випуск автомобілів Lanos
Випуск цих автомобілів припинили на невизначений термін. Фото: відкриті пошукові мережі

Запорізький автомобілебудівний завод призупинив виробництво автомобілів Lanos. Причина — економічна ситуація в країні та зниження попиту на машини. На рішення також вплинула негативна тенденція - ввезення автомобілів із країн ЄС без розмитнення. Ці машини стали збитковими для заводу.

"Випуск автомобілів цієї марки припинили на невизначений термін. Найближчим часом вироблятимуть малі комерційні автомобілі на базі моделі Lanos - Cargo. Модель доступна з двигуном, об'ємом 1,5 літрів і потужністю 86 кінських сил.", - повідомили Gazeta.ua у прес-службі "УкрАВТО".

До кінця 2017-го автомобільний виробник планує випустити 3,5 тис. машин. Зараз новий Lanos коштує від 216 тис. грн.

"Випуск припинили, бо нема ринку збуту для тої кількості автомобілів, які міг би виробляти ЗАЗ. А випускати це авто в маленьких об'ємах — нерентабельно. Інакше - довелося б значно збільшити ціну. Через свою вартість Lanos і так давно не вписувався в політику ринку. Мав багато конкурентів і серед вживаних машин, і серед "єврономерів", - каже автоексперт, керівник компанії "Автоконсалтинг" Олег Омельницький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У будь-якій ситуації звалюй все на "євробляхи" - соцмережі відреагували на припинення випуску Lanos

На вживані автомобілі ця припинення виробництва не вплине.

"Їхня вартість не залежить від того: випускатиме ZAZ нові авто, чи ні. Ціну визначає попит. Якщо популярність падатиме, то і вартість знижуватиметься", - каже автоекпсерт.

ZAZ Sens, який відрізняється від Lanos двигуном і коробкою передач української розробки, продовжуватимуть виробляти. Новий Sens Sedan сьогодні коштує від 177 тис. грн.

"Його залишили, бо він значно дешевший. Зараз на нього є попит, але якщо законодавство і надалі буде ліберальним до нерозмитнених авто, то зникне і Sens, - каже Омельницький.

Південнокорейська компанія Daewoo почала виробляти Lanos 1997 року. Через 5 років модель почали випускати в Україні. Протягом 2006-2011 Lanos був найпродаванішим у класі. Силовий агрегат для моделі розробили у компанії Opel, кузов у всесвітньовідомому італійському кузовному ательє ItalDesign Джорджетта Джуджаро.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому насправді припинили випуск автомобілів Lanos». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути