четвер, 04 жовтня 2018 17:17

Не розуміють, що таке контроль - експерт про фотофіксацію порушень

Не розуміють, що таке контроль - експерт про фотофіксацію порушень
2 жовтня Кабмін прийняв відповідну постанову. Вона вступить в дію через півроку. Фото: 24

В Україні дозволили фото- і відеофіксацію порушень на дорогах. 2 жовтня Кабмін прийняв відповідну постанову. Вона вступить в дію через півроку.

Постанова підвищить якість контролю за дотриманням правил дорожнього руху і рівень безпеки на дорогах.

"За останні чотири роки виросло ціле покоління водіїв, які не розуміють, що таке контроль. Без нього будь-які водії починають порушувати. Коли ця система запрацює будуть масові судові позови. Люди юридично підковані. Готові витрати від 6 тисяч гривень, щоб розвалити постанову, ніж заплатити 510 гривень штрафу. Має бути досить сильна позиція судів, які повинні карати порушників. Без їх підтримки ця система не запрацює", - каже Gazeta.ua засновник сайту Dtp.kiev.ua Владислав Антонов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фіксуватиме не тільки швидкість - патрульним видали нові прилади

Контроль безпеки дорожнього руху на сьогодні здійснюють за допомогою радарів "Трукам" чи "Візир".

"За нових правил про порушення водіїв повідомлятимуть по пошті. За адресою їх реєстрації. Якщо власник передав комусь авто, повинен звернутися до поліції і повідомити, хто насправді керує машиною. Якщо штраф приходить на корпоративне авто, то керівництво компанії платить штраф. Далі знімає гроші з заробітної платні порушника чи накладає на нього власний штраф", - каже експерт.

27 вересня, запрацював закон про правила паркування. Тепер правоохоронці можуть забирати авто на штрафмайданчик, якщо воно порушує правила дорожнього руху. Документ покликаний знищити стихійне паркування.

Зараз ви читаєте новину «Не розуміють, що таке контроль - експерт про фотофіксацію порушень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути