пʼятниця, 22 серпня 2014 12:17

Lotus випустить свій перший кросовер

Компанія Lotus повернулася до ідеї випуску кросовера, за основу якого узятий концепт-кар 2006 року під назвою APX. За відновлення розробки виступив новий голова британського автовиробника Жан-Марк Жалі.

Початковим планам британський марки запустити модель у виробництво завадило звільнення у 2012 році виконавчого директора та ініціатора проекту Дені Бахара. Жалі озвучив ідею щодо випуску нового кросовера на нещодавній зустрічі з власником марки - малазійським консорціумом DRB-Hicom.

Передбачається, що Lotus не буде робити кросовер надто спортивним. Новинка буде орієнтована, в першу чергу, на шанувальників марки, які не хочуть мати в якості повсякденного автомобіля екстремальний спорткар, якими відома компанія.

В кінці 2013 року Lotus отримав урядовий грант у розмірі 10,44 мільйона фунтів стерлінгів (майже 12,5 мільйона євро) на розробку нових моделей. В тому ж році про інвестиції в компанію оголосив і малайзійський власник "Лотуса". Планувалося, що DRB-Hicom витратить на британську марку 100 мільйонів фунтів стерлінгів (119 мільйонів євро).

 
Зараз ви читаєте новину «Lotus випустить свій перший кросовер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути