вівторок, 29 вересня 2020 12:02

Чи купуватимуть в Україні французькі авто з російських деталей

Чи купуватимуть в Україні французькі авто з російських деталей
На ЗАЗі налагодили серійне виробництво французьких Renault Arkana з російських машинокомплектів. Фото: wroom.ru

У вересні на Запорізькому автомобілебудівному заводі налагодили серійне виробництво французьких купе-кросоверів Renault Arkana з російських машинокомплектів. Деталі поставляють з московського заводу групи Renault.

"Renault Arkana створено на базі Renault Duster. Проте Arkana суттєво дорожча. Версія з повним приводом коштуватиме мінімум 700 тисяч гривень, — розповідає Gazeta.ua автооглядач і журналіст Тарас Брязгунов. — Звичайно, Renault Arkana — це свіжа модель і красивий дизайн. Проте його начинка така ж, як у Duster".

Arkana — це перша модель марки Renault, яку роблять в Україні. Її комплектують бензиновим турбодвигуном на 150 к. с. Авто також оснащене автоматичною трансмісією CVT X-Tronic нового покоління та інтелектуальною системою повного приводу.

"Було б доцільніше запустити на ЗАЗі збирання Renault Duster із румунських деталей. Він дешевший, тому користувався б більшим попитом. Ця модель наразі найпопулярніша на автомобільному ринку в Україні. Duster має хороше співвідношення ціни та якості. Чому обрали саме Arkana, а не Duster, залишається незрозумілим. Адже, з погляду логістики, з Румунії ближче везти до Запоріжжя деталі, ніж із Москви", — каже Тарас Брязгунов.

З 2021 року модель Renault Arkana поставлятимуть на європейський ринок із Кореї, а не з Росії.

"Автомобіль Renault Arkana, ймовірно, матиме свого покупця. Адже далеко не всі знатимуть, що ця автівка має російські деталі. Модель має стильний дизайн. Багато хто, купуючи авто, звертає на це увагу. Arkana, звичайно, не підніметься до лідерів українського ринку, але продажі будуть", — говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бюджетні китайські та корейські автомобілі не є конкурентами продукції ВАЗу"— експерт про Lada із Запоріжжя

Нещодавно компанія Renault презентувала нові Dacia Logan, Sandero і кросовер Sandero Stepway 2021. Поки що машини показали під брендом Dacia, але автомобілі Renault отримають мінімальні зміни в дизайні і дебютують трохи пізніше.

Зараз ви читаєте новину «Чи купуватимуть в Україні французькі авто з російських деталей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути