Ексклюзиви
понеділок, 28 вересня 2020 18:29

"Бюджетні китайські та корейські автомобілі не є конкурентами продукції ВАЗу"— експерт про Lada із Запоріжжя

"Бюджетні китайські та корейські автомобілі не є конкурентами продукції ВАЗу"— експерт про Lada із Запоріжжя
В Україні почали офіційно продавати автомобілі Lada, зібрані на АвтоЗАЗі Фото: wroom.ru

Нещодавно в Україні стартували офіційні продажі російських автівок Lada. Їх збирають на Запорізькому автомобілебудівному заводі. Про це 25 вересня повідомили на порталі "Голос Запоріжжя".

На офіційному сайті Lada в Україні з'явився прайс-лист на продукцію. Там вказано, що більшу частину автомобілів виготовили на ЗАЗі. Роки випуску машин українського виробництва — 2019 і 2020.

На сайті пропонують 5 моделей Lada: 4х4, Largus, Granta (седан), Vesta (седан, SW, SW Cross) та XRAY.

"Автомобілі Lada, які випускає ЗАЗ, не такі вже й дешеві, — розповідає Gazeta.ua автооглядач і журналіст Тарас Брязгунов. — Навіть порівняно з цінниками Росії, де їх виготовляють. З патріотичних мотивів далеко не кожен купуватиме ці автівки. Але навіть якщо людина аполітична, то, з комерційної точки зору, можна придбати Renault Logan за суму від 294 900 гривень. І це буде сучасныша і якісныша машина румунської збірки".

Україна з 1 січня цього року заборонила імпорт авто з Російської Федерації. Проте надалі, ймовірно, поставлятимуть машинокомплекти й для інших моделей Lada на Запорізький автомобілебудівний завод.

"До 2019 року авто марки Lada певною мірою продавалися, доки не заборонили імпорт із Росії. Особливим попитом вони не користувалися. Автівки, які збирають на ЗАЗі, подешевшали на приблизно 7 тисяч гривень. Сума несуттєва. Якщо їх не купували раніше, то за таку вартість і, тим паче, з країни-агресора, їх навряд скуповуватимуть зараз. Це не надто вигідно", — каже журналіст.

Найдешевша Lada української збірки — базова Granta. Її ціна — 216 530 грн. Найдорожча — Vesta SW Cross 18 на "механіці" за 381 680 грн.

"Бюджетні китайські та корейські автомобілі не є конкурентами продукції ВАЗу. А от вживані автомобілі з ЄС та США більш укомплектовані та сучасні. Наприклад, можна придбати непоганий кросовер з Америки за таку ж вартість, як Lada Vesta SW", — розповідає Брязгунов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрадення елітних і радянських авто: яка різниця у покаранні

Компанія Renault офіційно презентувала оновлені моделі Logan, Sandero і Sandero Stepway. Автомобілі отримали інший дизайн і тепер базуються на новій платформі. Дебют новинок відбудеться 29 вересня.

Зараз ви читаєте новину «"Бюджетні китайські та корейські автомобілі не є конкурентами продукції ВАЗу"— експерт про Lada із Запоріжжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути