четвер, 25 травня 2017 11:07

Chevrolet Брежнєва і Buick 1920-х - до Харкова звозять унікальні американські автомобілі
8

Фото: прес-служба фестивалю

Завтра, 26 травня, у Харкові розпочнеться ретрозліт-2017. Він присвячений американській техніці та пройде під гаслом Made in USA.

Ретрозліт триватиме 3 дні. На фестивалі покажуть понад 200 автомобілів XX ст.

Покажуть машини від Buick Town Car та Ford A 1920-х до Cadillac Deville та Pontiac Grand Prix 1990-х. Крім того, представлять лінійку Нarley-Davidson.

"Mercury Montclair бере участь у нашому зльоті не вперше раз. Завдяки яскравому вигляду машина незмінна улюблениця публіки. Кабріолет Ford Thunderbird покажуть вперше. Впевнений, він буде серйозним суперником Mercury в боротьбі за любов глядачів. Особисто я прийшов би на ретрозліт заради однієї цієї машини. Але, на щастя, у нас є ще багато цікавих експонатів", - розповідає організатор заходу Дядя Фара.

Американську легенду Ford Mustang репрезентують три автомобілі 1965, 1969 і 1971 років випуску. Це хронологічна лінійка першого покоління Mustang, кажуть організатори.

Добірка персональних автомобілів різноманітна. У Харкові вперше презентують Chevrolet Bel Air з гаража Леоніда Брежнєва та ЗІЛ-115 керівника Радянської України Володимира Щербицького. В лімузині Volvo 264 їздив Еріх Мільке. Він 32 роки керував німецькою розвідкою Staatssicherheit.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'їхали у мистецтво: презентують виставку картин місцевого транспорту

Ентузіазм учасників та їхня любов до ретротехніки - головний двигун ХаРЗ.

"Усі автомобілі, навіть банальні на вигляд ВАЗи та "Волги", володіють власною винятковою історією. Їх знайшли, врятували від руйнування, відновили і зберігають як живе свідоцтво минулих років", - розповідають організатори фестивалю.

У Харкові відбудеться фестиваль ретроавтомобілів. У п'ятницю на відвідувачів чекає ретро "Авантаж. ГОСПРОМ РАЛІ". У суботу відкриють майданчик з історичними експонатами. У неділю проведуть конкурс історичного костюма.

Зараз ви читаєте новину «Chevrolet Брежнєва і Buick 1920-х - до Харкова звозять унікальні американські автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути