Ексклюзиви
понеділок, 08 травня 2017 10:10

Показали мотоколяску "Моргунівка" з фільму "Операція И"
11

Фото: Олена Капнік

Двомісну чотириколісну мотоколяска СМЗ С-3А або "Моргунівку" презентували на фестивалі ретро автомобілів OldCarLand.

Машину виробляли на Серпухівському мотоциклетному заводі з 58-го по 70-ті роки. За 12 років випустили більше 200 тис. автомобілів.

"Цю моторизовану інвалідну коляску отримували люди, які мали проблеми з ногами. Вони не надходили у продаж. Їх видавали державні соціальні служби. Особливість "Моргунівки" - відсутність педалей. Важелі перемикання були розташовані на рулі", - розповідає Gazeta.ua співробітник Запорізького автомотоклубу "Фаєтон" Андрій Філатов.

В автомобілі встановлений мотоциклетний двигун Іж-49. Його потужність - 8 к.с. Це давало можливість розвинути максимальну швидкість до 60 км/год. Витрата палива у межах 5-ти літрів.

Мотоколяска СМЗ С-3А стала відомою після виходу на екрани фільму Леоніда Гайдая "Операція И та інші пригоди Шурика". Тоді автомобіль-мотоколяска отримав народне прізвисько "Моргунівка". У цю мініатюрну машину заскочили Трус, Бовдур і Бувалий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали автомобіль німецьких офіцерів

На фестивалі OldCarLand харківські автолюбителі показали автобус ЗІС-8. Цей радянський автобус випускали на базі ЗІС-5 на Московському автомобільному заводі імені Сталіна. На такому транспортному засобі їздили Жеглов і Шарапов - герої фільму "Місце зустрічі змінити не можна".

Зараз ви читаєте новину «Показали мотоколяску "Моргунівка" з фільму "Операція И"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути