Ексклюзиви
вівторок, 23 травня 2017 12:09

В'їхали у мистецтво: презентують виставку картин місцевого транспорту
4

Віхтінскій В.І. Осінні сутінки. 1954.
Фото: Прес-служба фестивалю
Вяткін А.В. Харків. Площа Тевелєва. 1960.
Мироненко В.Ф. Новий вокзал у Харкові. 1953
Шульга І.М. Колишній Південний вокзал у Харкові. 1933.

У рамках Харківського ретрозльоту відбудеться виставка "Транспорт старого Харкова". Жителям покажуть картини про місто та його транспорт.

Ідея виставки народилася в клубі "Вітальня на Дворянській". Багато його учасників поєднує любов до мистецтва і ретроавтомобілів.

"Стати учасниками Харківського ретрозльоту та Ночі музеїв одночасно з єдиною виставкою - це унікальна нагода. Ми вирішили не змарнувати її. В запасниках Художнього музею почали пошук картин на транспортну тематику. Виявилося, що їх доволі багат. Деякі взагалі ніколи в Харкові не виставляли. Хоча саме наше місто на них зображене",- розповідає співзасновник клубу "Вітальня на Дворянській" Леонід Рубаненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочався найбільший в Україні фестиваль ретроавтомобілів

На картинах зображені найважливіші моменти з історії міста. Це спорудження "Будинку зі шпилем", Михайло Кошкін та Олександр Морозов на танковому заводі. Є роботи, де намальована щоденна міська метушня: залізничний вокзал, панорами майданів, життя передмістя. Але на кожному полотні - транспорт. Серед авторів картин - Віктор Віхтинский, Олександр Вяткін, В'ячеслав Панов.

"Ця виставка - приклад того, як любов до автомобілів може перетворюватись на мистецтво, і як рука майстра може зберегти мить для нащадків. Цим займалися харківські художники, цим займаються й любителі ретроавтомобілів - зберіганням історії. Експозиція картин - важлива подія для автомобільного заходу. Проте нам здається, саме вона спроможна надати особливого настрою усьому ретрозльоту", - каже один з організаторів фестивалю "Дядя Фара".

Експозицію зможуть відвідати всі охочі з 22 травня до 15 червня. Вхід вільний.

Харківський ретрозліт відбуватиметься 27-28 травня на майдані Свободи. Цього року він проходить під гаслом Made in USA. Фестиваль присвячений американському автопрому.

Зараз ви читаєте новину «В'їхали у мистецтво: презентують виставку картин місцевого транспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути