Ексклюзиви
вівторок, 23 травня 2017 11:37

Made in USA: відбудеться фестиваль "Харківський ретрозліт"

Made in USA: відбудеться фестиваль "Харківський ретрозліт"
Тема цьогорічного харківсько фестивалю - "Made in USA". Фото: прес-служба фестивалю.

У п'ятницю, 26 травня, у Харкові розпочнеться ретрозліт-2017. Він триватиме 3 дні.

Тема цьогорічного фестивалю - Made in USA. На заході представлять американські автомобілі різних епох. Серед експонатів також мотоцикли, моторолери, велосипеди та костюми, музика і кухня. Усе на ХаРЗ-2017 буде просякнуте американським духом, запахом і блиском, кажуть організатори.

"Насправді, ми не замикаємося на США. Це визначальна, але не обов'язкова тема. У нас будуть автомобілі різних країн. Програму заходів ще формуємо. Наприклад, наше американізоване свято відвідають історичні реконструктори і розіб'ють у сквері головної площі міста індіанське поселення", - розповідає один з організаторів "Дядя Фара".

У п'ятницю на відвідувачів чекає ретро "Авантаж. ГОСПРОМ РАЛІ". У суботу відкриють майданчик з історичними експонатами. В неділю всі охочі зможуть взяти участь у конкурсі історичного костюма з Костянтином Пономарьовим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Презентували автомобіль, на якому їздив керівник Компартії

На фестивалі представлять унікальні екземпляри автомобілів та серійну класику. Серед таких Buick Town Car 1924 року, Chevrolet Series F Superio 1924-го і Ford A 1929-го, Chevrolet "Corvette" C3 Stingray 1981-го та Ford Crown Victoria LX 1991 року.

Головні експонати заходу - Willys MB 1943 року й Ford Mustang 1971-го.

Willys MB - поставляли в СРСР в роки Другої Світової війни. Машину називали робочою конячкою розвідників та зв'язківців. Її використовували і як мобільну платформу для кулемета, і як "генераловоз".

Ford Mustang став родоначальником класу спортивних автомобілів для широкого кола покупців.

"Він вражав уяву американців стильним європейським дизайном та спортивним характером за невеликої ціни. Крім того, Mustang став справжньою кінозіркою, з'явившись у фільмах про Бонда й Бетмена, і відносно недавно - в гоночному бойовику "Викрасти за 60 секунд"", - розповідають організатори.

"До Харкова приїде не один, а "парочка мустангів". Але особисті симпатії пов'язані з ще одним люкс-каром для обраних - Ford Thunderbird. Це справжній автомобіль-легенда з елітної лінійки Ford. Якби я був не організатором зльоту, який усі ці автомобілі бачив, а автолюбителем-початківцем, я б тільки заради однієї цієї машини кинув усе та прийшов, щоб закайфувати від "Громового Птаха", - розповідає "Дядя Фара".

Колекцію американських автомобілів доповнять заокеанські мотоцикли. Це - FLHTC 1340 Electra Glide Classic. Цю модель випустили обмеженою серією в 150 екземплярів до 85-річчя марки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Topolino-мишка – авто, що змінило світ

У Києві пройшов 6-й фестиваль ретроавтомобілів OldCarLend. На найбільшому українському технічному фестивалі показали понад 900 ексклюзивних автомобілів. Їх привезли з різних областей України та із-за кордону.

Зараз ви читаєте новину «Made in USA: відбудеться фестиваль "Харківський ретрозліт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути