пʼятниця, 30 січня 2015 18:38

Як поводитися у перші 5 хвилин після аварії

Як поводитися у перші 5 хвилин після аварії
Фото:volynnews.com

Від поведінки водія у перші хвилини після аварії залежить, яку відповідальність на нього покладуть правоохоронці й наскільки швидко вдасться врятувати життя пасажирів чи інших учасників руху.

Про те, як поводитися після ДТП в коментарі Gazeta.ua розповів автоюрист Богдан Глядик.

"Спочатку треба зробити два глибоких видихи, заспокоїтись і подивитися, чи постраждав хтось. Якщо є поранені, треба одразу викликати швидку допомогу, поставити знак аварійної зупинки й зателефонувати в ДАІ. Якщо машина застрахована КАСКО, варто викликати ще й аварійного комісара своєї страхової компанії, - розповідає Богдан Глядик. – Також бажано знайти кількох свідків на вулиці, взяти їхні номери телефонів".

Коли приїдуть співробітники ДАІ, не варто панікувати, навіть, якщо ви винуватець ДТП. Даішники мають скласти схему ДТП та взяти свідчення в учасників аварії та свідків.

"Водії мають поставити підписи під схемою аварії. Якщо схема не відповідає дійсності, свій підпис ставити не потрібно. Варто пам'ятати, що інспектор ДАІ лише фіксує дорожньо-транспортну пригоду й забирає посвідчення водія у винуватця. Основне рішення приймає суд. Тому підстав для хвилювання, спілкуючись із міліціонерами, немає. Якщо ви винуватець аварії й визнаєте свою провину, інспектор це фіксує й до вас застосують у суді пом'якшувальні обставини".

Якщо завдані збитки автомобіля невинного водія менші за 25 тис. грн., міліцію можна не викликати.

"Достатньо накреслити схему ДТП на бланку, що йде разом із автоцивілкою й передати його страховій компанії".

Власники кредитних машин повинні викликати міліцію за будь-яких збитків. Це передбачає більшість договорів між позичальником та банком.

Зараз ви читаєте новину «Як поводитися у перші 5 хвилин після аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути