середа, 29 січня 2014 17:54

Неприємні запахи в салоні автомобіля усувають озоном
10

Фото: Фото: Володимир Мукан

З часом в автомобілях з'являються неприємні запахи. Інколи сморід виникає через зіпсовані продукти, розлиті напої та інші випадки.

"Особливо пропитані неприємними запахами автомобілі курців і людей, що полюбляють їсти в автомобілі, - каже Сергій Лавринюк, працівник фірми Deodor, що виводить із автосалонів і приміщень сморід. Він розповідає, як боротися із неприємним ароматом в автомобілі".

В автомагазинах і на авторинках великий вибір освіжувачів повітря. Наскільки вони дієві проти неприємних запахів в автомобілі?

- Вони маскують запах або змішуються із ним, але не усувають його причини. Я не раджу використовувати освіжувачі повітря чи аромамасла у салоні. Вдихання штучного аромату таке ж шкідливе для людини, як і вдихання фарби.

А народні засоби?

- Вони можуть допомогти, якщо сморід зовсім ненав'язливий і нещодавно з'явився. Наприклад, сік розлили чи абрикоса десь під сидінням зогнила. Можна зробити пінку із соди і оцту й спробувати відтерти джерело запаху. Проте перед сильним смородом ці методи безсилі.

Які запахи вивести найскладніше?

- Найскладніше вивести сморід розлитого молока та небіжчика. Нерідко автомобілістам, що розлили молоко, доводиться міняти обшивку салону, аби позбутися джерела смороду. Молоко — це як атомна бомба для салону. Трупний запах теж майже нереально вивести — він сильно в'їдаєть у внутрішні деталі автомобіля. Якось один перекупщик привіз нам "Тойоту Прадо" із трупним смородом. На задньому сидінні розпеченої на сонці машини чотири дні пролежав мертвий наркоман. Чоловік, що за зниженою ціною купив це авто, перепробував всі способи виведення запаху. Навіть сидіння замінив і обшивку салону ззаду – не допомогло. Потім ми п'ять днів виводили той сморід. Робили озонування, потім - "сухий туман". Повторювали це знову і знову. Запах зник.

Що, в першу чергу, треба зробити після того, як розлилося молоко?

- У цьому випадку важлива кожна година. Раджу одразу поїхати на хімчистку або мийку. Там попросити, щоб пилососом витягли розлиту рідину із килимка або оббивки сидіння. Після цього бажано проозонувати місце, де було розлите молоко.

Наскільки складно вивести запах диму?

- Запах тютюнового диму не надто складно вивести, особливо озоном або технологією "сухий туман". Сморід гарі чи пожежі — дуже важко. Але реально. Був у нас закопчений "Мітцубісі Лансер". Він ледь не згорів під час пожежі на СТО. Аж двічі доводилося його озонувати від диму.

Як ви виводите запахи? Розкажіть, будь ласка, про сам процес.

- Спочатку обробляємо джерело запаху спецзасобом. Потім озонуємо в салоні джерело запаху, а далі — весь салон. Озон - це екологічно безпечний газ. Під час його напускання в автомобіль атоми молекул озону приєднуються до молекул кисню, окисляють їх. Відбувається повна дезінфекція. Із засобів обробки салону використовуємо органічні речовини. Бо тоненька шкіра та тканинна оббивок сидінь і карт дверей не завжди витримує агресивну хімію. Може змінитися колір або малюнок. Нещодавно привезли нам "Мазератті" із ядучим запахом сміття. Власник забув у машині сміттєвий пакет на кілька днів. Там вже черв'яки завелися. То ми спочатку обробили засобом місце, де був пакет а потім озонували все авто.

Ви згадувати про технологію "сухий туман". Розкажіть про неї, будь ласка.

- "Сухий туман" - це свого роду рідкий дим, який заповнює найвужчі місця салону. "Сухим туманом" можна вивести нескладні запахи тютюну чи ще чогось. Також ним можна надати бажаного аромату автомобілю. Ми часто використовуємо "сухий туман" після озонування. Справа в тому, що після озонування в салоні лишається "лікарняний" запах кварцування. Тримається кілька днів. Щоб його не стало одразу, пропонуємо "Сухий туман".

Скільки часу займає очистка салону від небажаних запахів і скільки коштують ваші послуги?

- Очистка займає приблизно півтори години. Озонування коштує 100 гривень. "Сухий туман" - стільки ж. Також ми безкоштовно можемо виїхати до автомобіля клієнта. Для цього послугу варто замовити на сайті dеоdоr.соm.uа. Головне, щоб недалеко від автомобіля, який треба позбавити запахів, була розетка на 220 вольт. У неї вмикаємо наше обладнання.

Хто до вас приїжджає зазвичай?

- Цікаво, що таксисти ніколи не приїжджають. Не хочуть витрачати кошти на це. Буває приїжджають власники китайських автомобілів. У них пластик специфічно смердить. Нерідко звертаються покупці потриманих авто, щоб забрати одним махом всі запахи, пов'язані із попереднім власником.

Зараз ви читаєте новину «Неприємні запахи в салоні автомобіля усувають озоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути