субота, 31 січня 2015 17:10

Як лишати авто на ночівлю, щоб зранку воно лишилося цілим

Як лишати авто на ночівлю, щоб зранку воно лишилося цілим

Від стилю паркування автомобіля залежить його стан. Особливо у великих містах, де місць для стоянки завжди бракує. Пошкодити машину можуть не лише люди, а й природні явища, пасажири інших автомобілів і просто збіг обставин. Ми виокремили 7 порад, які допоможуть вберегти машину на стоянці.

Звертайте увагу на деталі на стоянці

Якщо близько до вашого автомобіля стоїться машина із обдертими бамперами, є велика ймовірність, що її власник поганий водій. Отже, може зачепити ваше авто. На слід ставити авто біля порожніх скляних пляшок та дерев'яних брусків. Нетверезі люди та діти можуть ними пошкодити авто. Також не лишайте машину близько до високих будівель. Взимку з їхніх дахів на авто може впасти бурулька.

Краще не ставити машину в калюжі

Під водою може бути відчинений люк, яма чи розсипані само різи. На столичній вул. Салютній торік власник "Шевроле Авео" припаркував машину на узбіччі в калюжі. Праве переднє колесо провалилося у відчинений люк. Від подіння правої передньої частини машини пошкодився бампер. Якщо навіть під калюжею загрози немає, взимку вона може замерзнути. Виїхати буде дуже складно.

Бажано не ставити автомобіль з маленьким інтервалом до іншого

Водій або пасажир сусідньої машини може з необережності зачепити дверима своєї автівки вашу. Від сильних ударів інколи тріскається фарба. Після потрапляння на місце удару води з'являється іржа. Краще ставити авто правим бортом якомога ближче до правого борту іншого автомобіля, щоб його пасажири не могли увійти до машини, а відтак не пошкодили вашу.

Лишайте машину подалі від дитячих майданчиків

Першою загрозою автомобілю можуть бути мами із дитячими колясками. Коли їхня дитина починає плакати, жінки забувають про все. Про ваш припаркований автомобіль – тим більше. Тому подряпина коляскою неподалік припаркованої машини – це звичне явище. Ненароком можуть зачепити машину велосипедами діти. Може з'явитися вм'ятина від м'яча. Вона, звісно, не настільки страшна як подряпина від коляски. Її можна виправити за допомогою технології "виправлення вм'ятин без пофарбування" за 500-600 гривень.

Не паркуйтесь під деревами

Навіть нестаре на вигляд дерево під час сильного вітру може завалитися під автомобіль. Якщо ж поганої погоди найближчим часом не буде, від дерев можна очікувати іншої шкоди – наприклад, посліду птахів. Не відомо, що саме пернаті їдять, але їхній послід може роз'їсти лак на фарбі. Цього можна уникнути, якщо зразу помити авто. Варто дивитися й на породу дерева. Після паркування під каштанами, горіхами, яблунями, грушами можуть з'явитися невеликі вм'ятини, як від граду. Після стоянки під липами – липке покриття. Для світлих автомобілів найбільш небезпечні тополі. Їхній сік у травні-липні сильно в'їдається у фарбу й лишає на ній жовтогарячі цятки. Їх неможливо вивести навіть анти бітумним розчином.

Від сміттєвих баків потрібно подалі тримати авто

Сміттєвоз, який під'їжджатиме за сміттям вночі, може випадково зачепити авто. Може бути й інша ситуація – порожнй сміттєвий бак сильним вітром понесе у автомобіль. Таке буває часто, бо більшість баків на колесах, стопори не завжди натиснуті. Сміттєвий бак лишає зазвичай на кузові гострі вм'ятини. Щоб їх усунути, потрібно матувати пошкоджену деталь машини, шпаклювати, грунтувати, підбирати фарбу й розпилювати по всій деталі, а за необхідності й сусідню, щоб пошкодження було непомітне. Такий ремонт коштує 1500-1700 гривень.

Не лишайте авто на ночівлю на землі дворах багатоповерхівок

Жителями дворів будь-яка земля розцінюється як газон. Тому більшість агресивно реагують на водіїв, що ставлять автівки навіть на утрамбованій землі, засіяній недопалками та лушпинням з насіння.

 

Зараз ви читаєте новину «Як лишати авто на ночівлю, щоб зранку воно лишилося цілим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути