четвер, 18 жовтня 2012 15:15

Безшерстих кішок породи "сфінкс" миють вологою серветкою
6

Фото: Фото надані Вітою Ляшенко

"Ідеальні коти для тих, хто має алергію на шерсть. Але рекомендую брати сфінкса на день-два додому і перевіряти, чи не буде алергії. Всі думають, що якщо вони лисі то дуже мерзнуть. Насправді коти рухливі і їм не холодно. Але у холодну пору року необхідно запастися теплим одягом для котика і обладнати тепле місце в кімнаті ", — каже власниця сфінксів львів'янка Віта Ляшенко.

Перші документальні підтвердження про голих котів були зроблені в 1966 році в Канаді, Онтаріо. У посліді домашньої чорно-білої кішки внаслідок природних мутацій одне кошеня народилося голим. Коли цю кішку спарували з короткошерстими котами народилися звичайні коти, які пізніше дали потомство голих кошенят. Так розпочалося розмноження котів породи "Сфінкс" в Канаді. Зараз відомі три лисі породи: Канадський сфінкс, Донський сфінкс і петерболд. Ці породи відрізняються одна від одної.

Коти цієї породи ненажерливі і їдять практично все. До корму потрібно додавати вітаміни, мінеральні добавки.

"Сфінкс єдина кішка, яка обгоряє і пітніє. Тому шкіра на дотик злегка волога, особливо в спекотну погоду. Мити часто будь-якого кота не можна. А сфінксів протираємо вологою серветкою для немовлят. Часто треба чистити вушка і між лапками. Коли холодно, на спинці і кінчику хвоста може вирости пушок" — каже Віта Ляшенко.

Сфінкси відносяться до залежних від людини кішок. Спілкування з господарем - для них життєва необхідність, тому ця порода не підходить людям, як постійно працюють. Кіт просто не винесе самотності. Якщо в будинку є інші тварини, то з ними сфінкс постарається знайти спільну мову.

Екстраверт за своєю природою, кицька відкрита до спілкування з будь-якими живими істотами. Вона з радістю ходить на повідку, катається на машині і переносить у зубах речі.

Придбати сфінксів можна у клубах, розплідниках від 2500 грн.

Зараз ви читаєте новину «Безшерстих кішок породи "сфінкс" миють вологою серветкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути