понеділок, 08 жовтня 2012 14:13

На виставці котів у Тернополі кошенят продавали за тисячу доларів
10

Фото: Фото: Ольга Швед
Кошенят породи "шотландські капловухі" радять брати у родини із дітьми
Найбільші коти на виставці породи "мейн-кун".
Ці тварини живуть до 20 років, важать до семи кілограмів.

7 жовтня  у Тернополі провели виставку котів у торговому центрі "Подоляни". Більше тридцяти котів привезли учасники з Тернополя, Одеси, Вінниці, Львова та Сум.

"Ідеальний друг для дитини — котик британської породи. Це як плюшеві ведмедики - надзвичайно добрі та милі тварини. На примирення йдуть завжди першими. Ніколи не показують агресії. На утримання одного кошеняти заводчик витрачає близько 200-300 гривень. Ціна кошенятка залежить від його класу. Якщо кошеня шоу-класу — для виставок, з ідеальними пропорціями тіла, в майбутньому братиме призові місця — то близько чотирьох тисяч гривень. Якщо для себе додому — віддаємо за 150-200 доларів" — розповідає Олена Філонова зі Львова. На виставку привезла котів породи британські короткошерсті, шотландських прямовухих та капловухих кошенят.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друкувати свої фотографії з котом, який щез, – погана прикмета

Оксана Навицька з Хмельницького п'ять років розводить котів рідкісної бенгальської породи. Домашню кішку вчені схрестили з леопардом. Коти мають мармурове і плямисте забарвлення.

"Коти зовсім не дикі. Дуже говіркі, багато муркочуть. У мене дома сім котів, живуть дружно, але котенята трохи лякливі" — каже жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові розкуповують сувенірних котів, на яких "переписали хату"

Найбільші коти на виставці - породи мейн-кун. Ці тварини живуть до 20 років, важать до семи кілограмів. У дорослих мейн-кунів мускулисте, довге і ширококосте тіло, велика масивна голова й широкі вуха з невеликими гострими китицями на кінчиках.

"Мейн-куни дуже товариські, доброзичливі і ласкаві тварини. Коти швидко звикають до своїх господарів і люблять проводити з ними час. Якщо звичайний кіт стає дорослим у рік, то мейн-кун вважається кошеням до чотирьох років. Хоча виглядає як дорослий кіт. Їсть не більше за звичайну кішку. Годуємо сухими кормами. Продаємо кошенят за тисячу доларів" — розповідає власниця мейн-куна Фігаро Оксана Боженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заводити безпородних собак стає престижно

Породу лисих котів — сфінксів привезли зі Львова.

"Ідеальні коти для тих, хто має алергію на шерсть. Всі думають, що якщо вони лисі то дуже мерзнуть. Насправді коти дуже рухливі і їм не холодно" — каже власниця сфінксів Віта Ляшенко.

Вхід на виставку котів коштував 20 гривень для дорослих та 10 для дітей.

 

Зараз ви читаєте новину «На виставці котів у Тернополі кошенят продавали за тисячу доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути