"Китайское экономическое чудо" обеспечивает самый большой в мире ГУЛАГ

Мир меняется быстрее, чем успеваем следить

Важливе: у КНР нарешті з'явився "свій Безменов" (колишній агент КДБ. 1970 року перейшов на бік Заходу. - Gazeta.ua). Знайдіть час прочитати допис Артура Харитонова, а хто читає по-англійськи - сходіть на першоджерело, там більше.

Трохи від себе. В 1990-ті, коли ще вірилося "в перемогу Заходу" і т.п. фукуяму, я писала до західних видань зворушливі есе (дещо ввійшло в "Хроніки від Фортінбраса"), що як же ж так, чому ж ми мовчимо, що т.зв. "китайське економічне чудо" забезпечується, тупо, найбільшим у світі ГУЛАГом?! Тоді про це говорилося-писалося вголос, "репортери без кордонів" публікували моторошні речі, міжнародні правозахисні організації ще не здеґрадували од російських (і китайських?) грошей, Міжнародний ПЕН раз у раз боронив ув'язнених китайських поетів-прозаїків-журналістів і т.д., - і у висліді всіх тих колективних зусиль тема була в полі уваги, аж настільки, що в 2000 році Нобеля з літератури присудили китайському дисидентові (еміґранту) Ґао Синьцзяню (чий автобіографічний роман "Гора душі" - одна з найстрашніших книжок ХХ ст.: реквієм по 6-тисячолітній культурі!), - КНР тоді образивсь на Шведську Академію, як свого часу СРСР за Пастернака, запропонував їм свого "Шолохова" (Мо Яна), а потім якось поступово все стихло - аж до самого Уханя. (Гроші люблять тишу, еге ж...)

КНР - de facto байстрюк сталінського СРСР

Чому нам, внукам і правнукам тих, хто пережив сталінську розправу над Україною, треба знати, як функціонують сучасні китайські табори смерті? Не тільки тому, що КНР - de facto байстрюк сталінського СРСР, і автор допису не зовсім точно пише: "За китайською комуністичною традицією, каральні органи мали бити до повної синеви і т.д." - першоджерело тут не "китайська комуністична традиція", а російська чекістська, "с товарища Дзержинского": є цілком солідні історичні дослідження про те, як "советские товарищи" вчили цьому ділу "китайских товарищей", і з масовими зґвалтуваннями при етнічній зачистці теж не все так просто, коли згадати понад 4 млн зґвалтованих Червоною армією мадьярок і німкень 1944-1945 роках (злочин проти людяности, що ніколи не був розслідуваний, а згодом відлунив гіркінськими секс-тюрмами в Боснії-1994 й Донбасі-2014), - все це треба знати, щоб розуміти причинно-наслідкові зв'язки і наші національні інтереси, але не тільки.

Саме ось такі "виправні табори", як КНР уйгурам, РФ планує побудувати українцям

Треба розуміти ще одну річ: позаяк російський слон - нині найкращий друг китайського слона, то тепер уже "российские товарищи" вчаться "у китайских товарищей". І коли який-небудь дзвінкоголосий ЛОМчик непомітно підкладає вам гнилу, як оселедець, мислішку, ніби з приходом Росії на наші землі для вас особисто "нічого не зміниться", рефлекс самозахисту має бути - бити на звук. Тому що саме ось такі "виправні табори", як КНР уйгурам, РФ планує побудувати українцям - обмовок на цю тему від російського політикуму набралося більш ніж доволі, і чутки зими-2014 про почате під Києвом, у дні терору, будівництво "концтабору на 20 тис. душ" - для активістів Майдану (були навіть фотографії, хто пам'ятає!) - не з повітря тоді взялися, тож "стежити за руками" (хоча б за тим, як РФ зараз поспішно розбудовує ГУЛАГ у себе: тренується!) - і зчиняти крик при кожній спробі "замилити тему" - це той інфогігієнічний мінімум, якого кожен український громадянин мусить триматися в інтересах уже прямо своєї особистої безпеки.

Світ міняється швидко, швидше, ніж встигаємо стежити, і це прискорення надалі наростатиме. "Китайський Безменов" на CNN - один із тих "свистків", які сигналять на поверхню про дуже серйозні, поки що невидимі нам "підземні" процеси.

Будьмо уважні.

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи