Люди отстаивают свое право не помогать человечеству спасаться

Одна часть населения оказалась в заложниках у другой

Оця вся історія з вакцинацією і антивакцинаторами гарно ілюструє, що будь-які вологі мрії людства про колонізацію Марсу, глобальний порятунок екології та планети – це смішні і наївні дитячі мрії. Саме тому на космічні програми з часів холодної війни і гонки озброєнь суттєво скоротились видатки і урядовці всіх країн розуміють, що це тупо марна трата грошей. Забавка для ентузіастів і фанатів космосу.

Все, в чому необхідна загальносуспільна згода і колегіальне рішення – тупо анріал для людства. А механізмів примусу, які ефективно діяли всю історію людства – ми успішно позбулись. Всьо, права людини, шах і мат. Хочу бути дурним – і буду, ніхто не має права нічого мені вдіяти. І не мають, справді. На жаль.

Механізмів примусу, які ефективно діяли всю історію людства – ми успішно позбулись. Всьо, права людини, шах і мат. Хочу бути дурним – і буду, ніхто не має права нічого мені вдіяти. І не мають, справді. На жаль

Тому всі цивілізовані країни починають непомітно робити пів кроку назад, у диктатуру і монархію. Всі працівники повинні бути вакциновані. Доступ у громадські місця – за сертифікатами вакцинації. Масові страйки і бунти. Воплі обурених в інтернеті. Люди відстоюють своє право не допомагати людству рятуватись, яке їм це людство і вручило.

Одна частина населення опинилась в заручниках у іншої частини населення. І ніби людина має право не вакцинуватись як людина, але всі забувають про обов'язки людини перед соціумом як його частки. Без цього – безкінечні локдауни і виснаження економіки. Пониження рівня життя, ріст безробіття, падіння доходів. Всі, хто дотичні до бізнесу в Україні, а не просто ходять на роботу за зарплату – бачать, як впали продажі і обороти загалом і як впала рентабельність. Скільки бізнесів локдаун з'їв назавжди. Спад рівня освіти. Діти тупо профукали шкільний рік і схоже, профукають ще один. Бо назвати дистанційку навчанням якось язик не повертається. Уявляєте, їх рівень освіти вже впав на 10% і продовжуватиме падати.

Безкінечний ріст захворюваності – це величезні додаткові видатки з бюджету, які можна було б використати на кращу освіту, дороги чи розвиток економіки. Які своїми відрахуваннями оплачують і вакциновані і невакциновані. Ситуація така ж трагікомічна, як і з курцями, які мають право курити і вбивати собі імунітет – а некурці оплачувати їм лікування росту захворюваності. Бо все оплачується зі спільного бюджету країни і розділити його справедливо неможливо.

Футбольна команда, в котрій половина гравців не біжать на половину поля суперника, а стоять і дивляться на тих, хто вже побіг туди у стилі "я ще гляну, як там буде" – ніколи не переможе

І що прикметно – при владі зараз популісти, котрі прийшли до влади з обіцянками кінця епохи бідності. Їм не стане яєць вийти і сказати – все, в бюджеті зараз грошей нема, затягуємо паски і готуємось до росту видатків. Ооо, це ж почнется виття на болотах. Як же так, Володя, ми ж за тебе, рідненького, птички ставили. Тому популісти тихенько запускають грошовий станок і піддруковують гривень. Щоб всім вистачило. А це інфляція, і долар не росте, а ціни ростуть. Дивовижа. І те, що справді зароблять виробники вакцин – курам на сміх порівняно із втратами, які вже понесли економіки країн. Це тупо трильйони доларів. Криза сторіччя, каже МВФ.

Футбольна команда, в котрій половина гравців не біжать на половину поля суперника, а стоять і дивляться на тих, хто вже побіг туди у стилі "я ще гляну, як там буде" – ніколи не переможе.

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі