Сексуальный smoky eyes. Секреты идеального макияжа

Самое главное в смоки — контрастная темная линия вокруг ресниц и плавный переход тушовок в кожу

Сексуальний smoky eyes — завжди в тренді. Цей мейкап найчастіше обирають жінки будь-якого віку.

Smoky — розсіяний колір. Та він не завжди чорний. Сучасний смокі може бути виконаний у будь-якому відтінку в залежності від настрою та мети.

На коктейльну зустріч обирайте кольори від коричневого до зеленого і навіть абрикосового. На фешн-вечірках зараз актуальні фуксія, маджента, кобальт, сміливий тіффані. У повсякденному мейкапі — приглушені відтінки коричневого, марсала, бежевого, сірого.

Найголовніше у смокі — контрастна темна лінія навколо вій і плавний перехід тушовок у шкіру.

Є декілька кольорових комбінацій, які завжди працюють в парах, щоб ваш смокі виглядав делікатно, а не брудно:

- чорний контур вій, сіра або чорна рухлива повіка + відтінки місячного сяйва в орбітальній складці ока і під нижньою рухливою повікою;

- темно-коричневий контур вій, рухлива повіка шоколадного відтінку + пісочний відтінок вхідних у шкіру тушовок;

- темно-синій контур вій, наприклад, pacific blue, зелено-трав'яниста рухлива повіка + коричнева, або персикова відтушовка – такий варіант найбільш вразливий за кольоровим рішенням, тому що поєднує теплі й холодні відтінки;

- сливовий контур вій; марсала, або відтінки бургунді рухливої повіки + тон чайної рози в орбітальну складку.

Smoky за кольором буває різним, найважливіше — передати його чуттєвість. А задля цього бажано використовувати матові текстури пудрових тіней, матові м'які олівці для контура вій (вони мають назву каялових, "kohl" або "kajal" pencil). Головна особливість таких олівців в тому, що вони стійко тримаються на слизовій поверхні повік, швидко тушуються і дають щільне покриття.

"А щодо блиску?", — спитаєте ви. Можна використовувати будь-які сяючі текстури (слюди, пігменти, хайлайтери) у внутрішньому куті ока, лише трохи відтушовуючи їх на рухливу повіку й на "спинку" носа. Актуально для тих, у кого близько посаджені до носа очі.

Як виконати повсякденний смокі та яких косметичних засобів він потребує:

1. Ви можете виконувати макіяж очей спочатку, а вже потім затонувати обличчя. Такий лайфхак дозволить зібрати залишки тіней після тушовок і створити охайний мейкап.

2. Нанесіть на рухливі повіка аж до брови будь-яку стійку базу під макіяж бежевого відтінку або звичайний кремовий консилер, бажано – щільний за структурою. Якщо використовуєте консилер, то його треба припудрити пухнастим пензлем.

3. Використовуючи темний матовий каяловий олівець, щільно заповнюйте зону слизової поверхні, особливо поміж вій та умовно контурну стрілку зверху і знизу рухливих повік. Тут не має бути чіткого або дуже рівного контуру, головне — без просвітів.

4. Будь-яким пензлем з коротким ворсом або гумовим аплікатором (зазвичай є на іншому боці олівчика) розтушуйте кремову основу по повіках до напівпрозорого стану по краях. Для лайт-смокі цих кроків достатньо, лише треба пофарбувати ще вії.

5. Нанесіть на повіку кремові тіні на тон світліше олівця й розтушуйте зону орбітальної складки зверху і знизу лише за край. Пензлик має бути не плоский за формою, а пухнастий середньої довжини ворсу.

6. Ваш смокі готовий. Залишилось перекрити кремову текстуру відповідним відтінком пудрових тіней для повік.

7. Підкресліть лінію розрізу очей максимальною чорною lash mascara.

Якщо хочете, можна додати накладні вії для більш драматичного ефекту.

Підказка: за контрастом смокі вимагає акцент лише на очах, тому використовуйте нюдові відтінки помади або блиску для губ.

Лайфхак: чим більш "повітряно" виглядають ваші брови, без чіткого контуру та додаткового фарбування, тим більш сексуально буде ваш smoky eyes мейкап, а ви – будете виглядати молодше.

Секрет: якщо у вас дуже світла шкіра (наприклад, з рожевим підтоном), уникайте болотних, хакі, блакитних і синіх, фіолетових відтінків смокі. Чорний, сірий, коричневий, зазвичай, підходять всім. Але ваша влучна кольорова гама: приглушені відтінки марсала, бронзи й золота.

Вишенька на торті: більш теплий тон тонального засобу (на пів тональності) зробить ваш смокі особливо контрастним і виразним.

Анастасія Дідорук, для Gazeta.ua

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі