В Чаусово-2 назначено единственные на всю страну законные выборы

Право определять и изменять конституционный строй в Украине принадлежит исключительно народу и не может быть узурпировано государством, его органами или должностными лицами

Деякі засоби масової дезінформації поширюють нісенітниці щодо поточних виборчих процесів у Чаусово-2 Первомайського району Миколаївської області. Називають сільську територіальну виборчу комісію "самопроголошеною", а її дії "незаконними".

Це брехня. І комісія, і її дії є абсолютно законними, тобто такими, що у повній мірі відповідають Конституції, легітимним законам України, Постанові Верховної Ради від 15 липня 2020 року №375 "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році". Законними є і чергові вибори, що мають відбутися 25 жовтня 2020 року в Чаусово-2.

Територіальна виборча комісія нашого села є належно зареєстрованою юридичною особою, повноваження її членів є чинними, і вони не те що мають право - зобов'язані виконувати свої службові обов'язки щодо здійснення виборчого процесу.

Що вони і роблять - тим більше, що їх до цього зобов'язує рішення загальних зборів громадян, членів сільської громади від 29 серпня 2020 року.

Коли остаточно стало зрозуміло, що ЦВК за вказівками "зверху" взяла курс на проведення не чергових, як то має бути відповідно до законодавства, а фейкових "перших" виборів у де-юре і де-факто неіснуючих "об'єднаних громадах" і так само неіснуючих одиницях адміністративно-територіального устрою, нам з односельчанами не залишалося нічого іншого, як почати самим дбати про захист наших конституційних прав, про порятунок нашого села.

Для цього й зійшлися на збори, а збори громадян, щоб було зрозуміло для необізнаних, є найвищим органом місцевого самоврядування. Сільська громада - це народ, який є носієм суверенітету та єдиним джерелом влади в Україні.

Сільська громада - це народ, який є носієм суверенітету та єдиним джерелом влади в Україні

Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами.

Відповідно до існуючого конституційного ладу села є одиницями адміністративно-територіального устрою, вони є громадами і мають власні представницькі органи влади - сільради. Ніхто замість селян не має права вирішувати - об'єднувати їм свою громаду з якоюсь іншою громадою, чи ні, змінювати рівень місцевого самоврядування, чи зберігати існуючий, ліквідувати у селі сільраду, чи черговий раз обирати її.

Українські можновладці, старанно виконуючи зарубіжні настанови щодо знищення української державності, плюють на всі ці прописні істини з 2014 року. Минулі півтора року - "в турборежимі".

Не спромігшись за шість років, попри численні спроби, внести завідомо антиконституційні зміни до Конституції та протягнути у Верховній Раді завідомо антиконституційні зміни до законодавства про територіальний устрій, вони пішли в обхід імперативних приписів Основного закону.

Вирішили доламати конституційний лад явно антиконституційними, а відтак юридично нікчемними, недійсними, мертвонародженими підзаконними актами Верховної Ради, Кабміну і ЦВК.

Що і роблять шляхом призначення та проведення 25 жовтня завідомо антиконституційних, антинародних, державоруйнівних "перших виборів", вчиняючи тим самим особливо тяжкі злочини з повалення конституційного ладу України і державної зради. Звертаюся до Генпрокурора та голови СБУ з вимогою щодо реєстрації кримінального провадження та термінового початку досудового слідства.

Якщо в Україні є глава держави, гарант державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції, прав і свобод людини і громадянина, тобто якщо в Україні є президент України, він зобов'язаний негайно зупинити це беззаконня і забезпечити проведення законних, чергових виборів - до усіх сільрад, які існували станом на початок у 2014-2015 роках облудного і грубо антиконтитуційного "об'єднання громад".

Ми хочемо зберегти сільраду, нашу сільську громаду і її територію - ці три стовпи суверенітету і соборності України

Інакше - швидкий і повний крах державності, обвальна дезінтеграція країни, втрата суверенітету, страшна соціально-економічна криза, горе і страждання десятків мільйонів українців на десятки років.

Ми в Чаусово-2 проти цього. Ми хочемо зберегти сільраду, нашу сільську громаду і її територію - ці три стовпи суверенітету і соборності України. І радимо зробити так само у кожному українському селі.

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі