Ексклюзивы
среда, 06 июня 2012 21:00
Сергей Нагорняк
Сергей Нагорняк
Экс-форвард сборной Украины, футбольный эксперт

Доля збірної України на Євро вирішиться в перший ігровий день

Не став би панікувати з приводу двох поспіль поразок збірної України. Товариські ігри та офіційні - це зовсім різні речі. Тим більше, що перед турками багато отруїлися, а зневоднений організм навантаження переносить вкрай важко.

До того ж Туреччина досить серйозний суперник - легко обіграла португальців (3:1), та й у нас з ними в першому таймі моментів практично не було, тільки в другому щось почало виходити. З суперників по нашій групі я би турків порівняв з Францією - технічні, люблять повозитися з м'ячем.

А в цілому гра з Туреччиною, звичайно, не вийшла. До того ж зіграли не в оптимальному складі - Тимощука з Ярмоленком не було, Гусєв вийшов тільки на заміну. Та й взагалі, якщо брати всі три гри, в жодній з них я не побачив оптимального складу, було лише награвання окремих зв'язок гравців. Хочеться думати, що вже до першої офіційної гри зі шведами склад української збірної буде максимально бойовий.

З турками на поле вийшов "шахтарський" захист плюс голкіпер. Здавалося б, зіграні одноклубники. Але зіграли вкрай ненадійно, особливо Кучер у першому таймі. Як результат - грубий провал і гол у наші ворота. Причина цих бід на поверхні - в 90% ігор чемпіонату України оборона "Шахтаря" не відчуває належного атакуючого навантаження. Особисто я оптимальною парою центральних захисників бачу зв'язку Ракицький - Хачеріді, Шевчук - зліва. Гусєв - справа. Олег взагалі знахідка для збірної - креативний гравець, здатний закрити будь-яку позицію.

В опорній зоні основним гравцем як і раніше залишається Тимощук, його досвіду з турками не вистачало. У парі з ним бачу або Ротаня, або Назаренка. Ніяк не Гармаша - ще мало досвіду, плюс в кінці чемпіонату випав з гри через дискваліфікацію. Його місце саме на підміні.

В атакуючій лінії складно когось виділити. Тільки після виходу Шевченка з Назаренком в атаці щось почало вимальовуватися. Коноплянка у другому таймі повністю випав з гри. У чемпіонаті теж грішить подібними провалами, і це насторожує.

Але залишаюся оптимістом, шанси на вихід в плей-офф у України є. Це будуть відповідальні ігри, а в кожної із збірних також є свої проблеми. Відповіді на багато питань дасть перший ігровий день. За його підсумками з максимальною часткою ймовірності можна буде говорити про турнірні перспективи команди Олега Блохіна.

Сейчас вы читаете новость «Доля збірної України на Євро вирішиться в перший ігровий день». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть