Ексклюзивы
суббота, 13 апреля 2013 17:33
Сергей Нагорняк
Сергей Нагорняк
Экс-форвард сборной Украины, футбольный эксперт

Шансы "Реала" и "Барселоны" перед "Боруссией" и "Баварией" - 51 на 49

У п'ятницю пройшло жеребкування півфіналів Ліги чемпіонів та Ліги Європи. Каталонська "Барселона" зіграє з мюнхенською "Баварією", іншу пару склали мадридський "Реал" і дортмундська "Боруссія". У Лізі Європи стамбульський "Фенербахче" зіграє з лісабонської "Бенфікою", а лондонський "Челсі" - зі швейцарським "Базелем".

Мені не хотілося, щоб у півфіналах Ліги чемпіонів між собою грали команди з однієї країни. Буде дуже цікаво подивитися за протистоянням "Баварії" та "Барселони". Це дві граючі команди. Те саме можу сказати і про "Реал" з "Боруссією". До всього, "вершкові" та дортмундці виступали в одній групі. Тоді команда Юргена Клоппа зіграла внічию (2:2) у Мадриді і перемогла вдома (2:1). Взагалі, у цих матчах можна знайти багато цікавих підтекстів.

Вважаю, до півфінальної стадії пробилися чотири команди, які демонстрували найкращий футбол у цьогорічній Лізі чемпіонів. Я навіть не візьмусь сказати, хто з них пройде далі. "Баварія" перебуває зараз у чудовій формі. У "Барселони" є Ліонель Мессі, який дає каталонському клубу невелику перевагу. Загалом, шанси команд на вихід у фінал 50 на 50.

"Реал" програв "Барселоні" суперечку за титул чемпіона Іспанії і не має жодних шансів наздогнати каталонців. У Мадриді всі давно вже мріють про 10-й кубок Ліги чемпіонів. Невелика перевага у протистоянні з "Боруссією" саме на боці "Реала". Розцінюю шанси команд, як рівні.

Хоча можна сказати, що в обох випадках шанси "Реала" і "Барселони" —  51 на 49.

Також нас чекають цікаві тренерські протистояння — Моурінью — Клопп та Хайнкес - Віланова. У Тіто найменше досвіду серед усіх наставників. Він тільки першій рік самостійно працює з "Барселоною". В інших тренерів вже є виграні титули.

Коли Віланова хворів, то було видно, що команді бракує наставника. "Барселона" тоді програла "Реалу" і "Мілану". Юпп Хайнкес — дуже досвідчений наставник. Він вже вигравав Лігу чемпіонів з "Реалом", тренував кілька іспанських команд.

Клопп — це тренер, який ніколи не буде мовчати. Він завжди знаходиться на одній лінії зі своїми футболістами. Він може так відповісти, що навіть Моурінью мало не буде.

Звичайно, "Барселона" залишається "Барселоною". У неї є Мессі. "Баварія" цього зразка має одну з найкращих команд у своїй історії. Зараз у Мюнхені зібрався дійсно чудовий колектив.

Те саме можна сказати про "Реал" і його перевагу над Дортмундом. У мадридців є Роналду. Кріштіану і Мессі - це дві світові зірки, яким не має рівних на сьогоднішній день.

Мені подобаються всі чотири команди, але явного фаворита тут немає. "Барселона" у матчах з ПСЖ виглядала непереконливо, поки на поле не вийшов Мессі. І "Реал" також мав труднощі з "Манчестер Юнайтед". "Червоні дияволи" грали краще, але опинилася у меншості. "Баварія" винесла "Ювентус", легко пройшла інших суперників.

Що стосується матчів Ліги Європи, то за граю мені найбільше сподобалися "Челсі" та "Бенфіка". "Базель" — це відкриття цьогорічного турніру. Швейцарці пройшли "Дніпро", "Зеніт", "Тоттенхем". Десь на їх боці було щастя, але ця команда дійсно заслуговує на те, щоб про неї говорили. Тим більше, "Базель" вперше у своїй історії вийшов у півфінал Ліги Європи.

Припускаю, що у фіналі зустрінуться саме "Челсі" та "Бенфіка". Взагалі, про Лігу Європи не так цікаво говорити, як про півфінальні пари Ліги чемпіонів. Рівень турнірів знаходиться на різних полюсах.

Сейчас вы читаете новость «Шансы "Реала" и "Барселоны" перед "Боруссией" и "Баварией" - 51 на 49». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть