Ексклюзивы
четверг, 13 декабря 2012 13:04
Сергей Нагорняк
Сергей Нагорняк
Экс-форвард сборной Украины, футбольный эксперт

Вибори тренера збірної України перетворилися на мильну оперу

12 грудня президія Федерації футболу України назвала імена двох кандидатів на посаду наставника національної збірної. Ними стали швед Свен-Йоран Ерікссон та українецьМихайло Фоменко. Фахівців обрали зі списку п'яти, в який також входили німець Фелікс Магат, італієць Роберто ді Маттео та українець Олександр Заваров.

Не думав, що буде такий вибір, але якщо Федерація так вирішила, значить їм видніше. Можу сказати, що я завжди виступаю за наших тренерів. Хоча іноземець може свіжим поглядом подивитись на речі. Чесно кажучи, мені тут складно щось коментувати.

Вийшло якесь дежавю. Мені здається, ФФУ мала діяти тихенько і за зачиненими дверима. А так вибори тренера збірної перетворилися на мильну оперу. Напевне, Анатолію Дмитровичу Конькову бракує досвіду у вирішенні таких питань. Він працював тренером, але робота функціонера відрізняється. Можливо, брак досвіду якраз позначився на веденні переговорів. Все-таки це нове для нього, а вибір тренера для національної збірної — це серйозний крок.

Краще членів президії ФФУ запитати, якими критеріями вони користувалися, коли обирали кандидатів на посаду тренера збірної. Ми маємо кінцевий результат — кандидатури Ерікссона та Фоменка. До кандидатури Магата я ставлюся скептично. Ді Маттео — молодий тренер, якого зараз більше цікавить робота у клубах, ніж гроші. У збірну він поки не піде. Заваров не раз заявляв, що хоче працювати зі збірною України. З ним трошки неправильно повелися.

Я бачу тренером збірної України Мирона Маркевича, але тут є багато нюансів. Мирон Богданович працює з харківським "Металістом", постійно грає в єврокубках, тому висмикнути його з команди буде дуже важко.

Сейчас вы читаете новость «Вибори тренера збірної України перетворилися на мильну оперу». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть