Ексклюзивы
суббота, 28 апреля 2012 11:20
Сергей Нагорняк
Сергей Нагорняк
Экс-форвард сборной Украины, футбольный эксперт

Працювати тренером Гвардіола вже ніколи не буде

Не скажу, що відставка Гвардіоли з "Барселони" дуже здивувала. Це певним чином читалося, адже зазвичай він контракти продовжував заздалегідь. Разом з тим, ефект несподіванки є. Думав, знову помусолять, поговорять і в кінцевому результаті підпишуть. Засуджувати його не можна, він банально втомився. Хіба жарт - чотири роки під таким тиском, в такій команді, побивши всі рекорди, вигравши рекордну кількість трофеїв? Це непросто. В історії клубу він залишиться назавжди.

Складова успіху Гвардіоли - його талант плюс феноменальні гравці. Все в однаковому співвідношенні. Адже жоден навіть найгеніальніший тренер нічого не досягне без класних футболістів. Так само як і останні мало на що здатні без хорошого наставника. Футболісти для того й існують, щоб втілювати в життя тренерські думки. Плюс ще один факт - людина пройшла школу "Барселони" від А до Я, працювала з дублем і знає команду зсередини краще, ніж будь-хто інший. "Барселона" взагалі в плані підготовки кадрів є еталоном. У команді грають на провідних ролях майже всі свої вихованці. На відміну від "Реала", де купують зірок, а свого нічого виховати не можуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: "Не хочу никого тренировать" - Гвардиола

Дуже складно буде Гвардіолі повторити такий успіх з іншими клубами. Людина живе духом "Барселони", а в інших командах подібного вже не буде. Тому взагалі схиляюся до думки, що тренером він вже працювати ніколи не буде. Може повторитися історія з Йоханом Кройфом, який теж свого часу підняв планку на небувалий рівень, після чого пішов, розуміючи, що повторити таке йому не вдасться. Але в футболі Гвардіола не загубиться: зможе працювати футбольним функціонером в клубі, на телебаченні. Такі люди, які абсолютно не мають потреби в грошах, дбають про свій імідж. Разом з тим не здивуюся, якщо він рік відпочине, піде в народ, щоб подивитися на своє дітище з боку і через дейкий час повернеться.

Великих кадрових перетрубацій від Віланови не очікую. "Чистити" в команді нікого. Найбільш "старими" можна назвати Хаві, Сейду Кейта, Абідаля, вони завжди знадобляться.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: "Спасибо, Пеп, за идеальный футбол, этого не повторится никогда" - Гвардиола официально покинул "Барселону"

"Ветерани" Мессі, Іньєста, Фабрегас ще прийшов. Та й молодих хлопців скільки додалося. Пройди вони "Челсі", ніхто б ні про яку кризу не говорив. Її там взагалі немає. Команда десь видихалася, немає юнацького азарту, тієї "точки кипіння", яка була раніше. Що й підтвердило останнє ель-класико. За останні роки це був матч, де не було пристрасті ні в тих, ні в інших. Людські сили не безмежні. Той самий Мессі у свої 24 виграв усе, але він не залізний. Команда зараз морально вихолощена. Підуть у відпустку, відпочинуть від футболу, і з новими силами, тренером і мотивацією почнуть наступний сезон. Не знаю, які методи запропонує Віланова. Але точно буде весело.

 

Сейчас вы читаете новость «Працювати тренером Гвардіола вже ніколи не буде». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть