Ексклюзивы
среда, 25 января 2006 11:46
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало

Навіжена сакура

Здорова, кумо. Кажеш, дубаки там у вас? Сибірські морози? А в нас сакура цвіте. Точніше, на моїй вулиці цвіте японська вишня, яка щозими викидає бутони й заливається біло-рожевим цвітом одразу після українського Різдва. Японія — острів, Британія також. Виходить, щось в острівному кліматі сакуру до того цвітіння змушує. А також тут квітнуть цикламени, і тюльпани в парку по дорозі на роботу. Народ ходить у плащах та туфлях, особливо навіжені — в босоніжках.

А я хочу морозу, холодриги, червоних щік, мокрих рукавиць і запотілих окулярів. Хочу ковзати по неприбраних підмерзлих снігових гірках на тротуарах і матюкати Сан Санича Омельченка за неприбраний лід. А потім прийти до тебе і з"їсти миску гарячого томатного борщу. І нудно доводити, що борщ треба варити по-полтавськи, з квасом. А ти казатимеш, щоб я не мотала тобі нерви і жерла, що дають.

Хочу матюкати Омельченка за неприбраний лід

Хто не знає, що добре там, де нас нема? І все одно, як і мільйони людей до мене, я збагнула і прийняла цю істину лише тоді, коли вона відбилася на моїй власній шкурі.

У Києві мені хотілося належати до ширшого, більшого світу: ходити в оперу, літати в Нью-Йорк, їсти устриці в Парижі, читати найновішу літературу мовою оригіналу. А в Лондоні... У Лондоні раптом виявляється, що для щастя людині треба небагато: "Кобзар" Шевченка, вареник з капустою і згадку про сонячні морозні зимові дні. Можна виїхати так далеко, що людська уява не помістить такого масштабу. Але я все більше хочу додому. Де в січні не цвіте спокійна буддійська сакура, а всю країну лихоманить від кризи до кризи. Бо то і є справжня зима.

Сейчас вы читаете новость «Навіжена сакура». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть