Ексклюзивы
вторник, 26 февраля 2008 14:16

Балога продовжує скаржитися на Тимошенко

Остаточний перехід Збройних Сил України до комплектування за контрактом, підвищення боєздатності армії, розв"язання гострих соціальних проблем військовослужбовців можуть і надалі залишатися завданнями на межі недосяжності.

Так керівник Секретаріату президента України Віктор Балога оцінює ймовірні наслідки відмови Кабінету міністрів передбачити у змінах до Державного бюджету на 2008 рік збільшення видатків на потреби армії. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Плани військової реформи наражаються на бар"єр недостатнього бюджетного фінансування. Як тільки мова заходить про гостру необхідність додаткових асигнувань для ЗСУ, Кабмін демонструє дивну ощадливість. Причини такої позиції лежать не в економічній, а в політичній площині", - заявив Балога.

Керівник Секретаріату повідомив, що Президент Віктор Ющенко у листі Прем"єр-міністру Юлії Тимошенко від 21 лютого з прикрістю констатував фактичне відсторонення уряду від багатьох важливих проблем. Першим пунктом, на якому акцентував увагу Глава держави, було збільшення видатків Міністерству оборони для підвищення рівня боєздатності ЗСУ та їх повного переходу на контрактне комплектування до кінця 2010 року, оснащення новітньою технікою і озброєнням, реалізації соціальних програм для військових і членів їхніх сімей. Верховний Головнокомандувач Збройних Сил наполягає на виділенні 11,5 млрд. гривень додатково до 10,3 млрд. гривень, передбачених у бюджеті на оборону.

Балога звернув увагу, що в затятому небажанні Кабінету міністрів збільшити фінансування Збройних Сил виразно проступає позаекономічний мотив. Адже скасування призову до війська вже з 2008 р. було одним із головних передвиборчих гасел блоку Тимошенко, лідер якого зараз перебуває на посаді керівника уряду.

"Однак після відмови від таких непродуманих ініціатив, які загрожували обороноздатності країни, нині маємо справу зі спробами бойкоту всього комплексу заходів в рамках військової реформи – від переозброєння до будівництва житла для військовослужбовців. Це набагато гірше, ніж примітивний популізм. Таку ризиковану гру треба негайно припиняти", – сказав Балога.

Сейчас вы читаете новость «Балога продовжує скаржитися на Тимошенко». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть