Ексклюзивы
среда, 25 апреля 2012 18:41

Удома престижно мати крокодила або змію

 

Із десяток сайтів пропонують купити екзотичну тварину. Навіть найскладніше замовлення - жирафу чи лева - обіцяють виконати протягом місяця. Мобільних телефонів не подають. Із посередниками зв'язуюся електронною поштою. За 2 год. передзвонює киянин Павло. На моє бажання купити кенгуру реагує спокійно.

- Ви маєте, де його тримати? Вольєр? Подвір'я велике?

Обманюю, що маю подвір'я на 6 соток. Кенгуру триматиму вдома в коридорі, а вдень воно стрибатиме по двору. Павло хвалить мене за чудовий смак. Пропонує зустрітися біля метро "Політехнічний інститут".

Під час зустрічі називає ціну 2-місячного кенгуру - $7 тис. Ще $2 тис. - за переліт із США й медичну страховку. $1 тис. коштують клітка, годівля під час перевезення й доставка до мого дому. Посередники отримують 10% від вартості замовлення - $1 тис.

Клієнт обирає стать, вік і породу тварини. Сплачує за все наперед. Ми бронюємо тварину та займаємось її страхуванням і транспортуванням. Можна за обранцем поїхати самостійно або з нашим співробітником.

З Японії доставляємо мавп і отруйних змій, з Південно-Африканської Республіки - гепардів, левів, крокодилів, бегемотів, горил, шимпанзе, орлів. Зі Шрі-Ланки - змій і великих крокодилів, рідкісних павуків та метеликів.

Багато звірів розводять у розплідниках на сході та півдні України. Страусів замовляємо на фермі в Криму. Нільських крокодилів - під Дніпропетровськом. Новонародженого можна купити за 300 доларів, він зо 20 сантиметрів завдовжки. За піврічного беремо 800 євро. За ті самі гроші можна купити пару варанів. Годують крокодилів сирим м'ясо, дрібними гризунами, свіжою рибою. Можна тримати в квартирі, купивши тераріум 3 на 3 квадратних метри. Найменший тупорилий виростає до 1,5 метра.

Крокодили - нудні тварини. Цікаво тільки, коли годуєш. Але перегодовувати не можна, живіт здується. Ветеринара, який візьметься крокодила лікувати, знайти нелегко.

Мати крокодила або змію вдома - престижно.

Є ідіоти, які просять: привезіть з Африки балакучого папугу. Де він у джунглях навчиться говорити "привіт" і "пока"?

Є ідіоти, які просять: привезіть із Африки балакучого папугу. Де він в Африці навчиться говорити "привіт"і "пока"? І з кличками в українців проблеми. Усіх крокодилів називають Генами, а папуг - Кешами. Один програміст назвав мавпу Вістою - на честь операційної системи.

Я хотів би завести мавпу. Назвав би Тонькою - на честь тещі. Але жодної тварини вдома не тримаю. В однокімнатній квартирі живу з донькою, дружиною та її батьками.

Багаті замовляють акул і піраній. Часто по півкабінета віддають під акваріум. Один банкір купив дві касатки. Сказав: годуватиму їх м'ясом і уявлятиму, що згодовую конкурентів. Модно робити акваріум у підлозі під склом. Ходиш кімнатою, а під тобою акула плаває.

Для одного депутата привезли шимпанзе. Тримав її у вольєрі. Що робив із нею, не знаю - але тварина за місяць схудла на 8 кілограмів. Стала перелякана, постійно кричала й вила, як собака. Його помічники почали назад гроші вимагати. Ми одразу підписуємо документи, що поверненню тварини не підлягають. Щоб відправити назад у Африку, треба вдвічі більше заплатити за медичні довідки й перевезення.

Рись, леопард, тигр - від 3 тисяч доларів. Пси деяких порід дорожче обходяться. Не продаємо, доки покупець не покаже, що має клітку.

Чоловік купив імператорського удава за 2 тисячі доларів. 1,5 тисячі віддав за транспортування й медичну страховку. Потримав два тижні, і його в Штати на стажування на півроку відправили. Ніхто з друзів брати не схотів, мати до нього наближатися боялась.  Попросив мене комусь продати. А повзучу тварюку швидко нікому не впариш.

Почастішали замовлення на шиншил, куниць і єнотів. Недорого - 600-1400 гривень. Коли акція перед Новим роком чи Великоднем, ще й клітку можемо подарувати.

Мавпочок, крім бананів, треба годувати зеленню, а ще вони люблять мурашок. Один бізнесмен купив доньці. У квартирі тримати дружина заборонила. Відвезли матері на дачу. Мавпа всі айстри поїла, троянди обпатрала й квітник перерила.

Часто купують карликових зелених мавп. Вони дружелюбні й слухняні. Годують яйцями, нежирним сиром і вареним курячим філе. Їжу не можна солити й підсолоджувати.

У квартирі модно замість собаки тримати свиню породи американський данді. Ростуть до 5-6 кілограмів. Їх можна із собою на прогулянку виводити. Їдять менше за кішок, але часто ходять у туалет.

Тераріуми для змій і клітки краще купувати вживані. Замість 300 доларів заплатите 300 гривень

Буває, набавляться, а потім спускають в унітаз ящірок, черепах, павуків.

Як тільки починали бізнес і не було налагоджених контактів, пхали нам із-за кордону що попало. Прислали двох дикобразів, яких виловили на волі. Поки ми клієнтів знайшли, тварини поздихали, бо не звикли жити в клітці. Тепер без замовлення ніякої живності не привозимо.

Тварини часто приходять худі, напівживі. Дорога дуже виснажує їх. Раз отримали дохлого крокодила. Африканці перев'язали йому морду скотчем. На кордоні вантаж тримали тиждень. Крокодил із голоду здох, аж засмердівся.

Птахам часто підрізають крила. Багато з них після того не можуть літати кілька місяців.

Раз прислали сліпу мавпу, яка не реагувала на рухи. Ветеринар запропонував зробити операцію з пересадження сітківки, але дешевше було нову привезти. Сліпу усипили.

Багатьом перед перевезенням вживлюють чіпи: якщо загубляться, легко знайти. Гарантію господарям даємо на два тижні - доки тварина акліматизується. Кожен звір на страховці. Якщо господар отруїв чи нагодував гниллю або хімією, страховка прогорає.

Тераріуми для змій і клітки краще купувати вживані. Замість 300 доларів заплатите 300 гривень.

Київський зоопарк може сам себе годувати й заробляти - розводити й продавати екзотичних тварин. Але не хочуть податки платити.

Скільки коштує купити й утримувати тварину

Павуки птахоїди й метелики - $2-5

Африканський равлик - $5-10

Їжак - $30-50

Єнот - $100

Чорна африканська білка - $100

Вовк, лисиця - $1 тис.

Лисиця фенек - $2,5 тис.

Мавпа - від $2 тис.

Шимпанзе - $4-5 тис.

Міні-свиня породи африканський данді - $1 тис.

Папуги жако й африканський - від $500

Страус африканський - $600

Сова, сокіл, яструб, пугач - від $1 тис.

Удав імператорський - $150

Пітон - $100

Молочна змія Кембелла - $50

Хамелеон - $200

Нільський крокодил - від $300

Гладколобий кельман - від $400

Черепаха - від $2 до 10 тис.

Білий лев, дитинча - $8 тис.

Лев африканський, дитинча - $5 тис.

Тигр, дитинча - $3 тис.

Лігер - дитинча лева й тигриці - $5 тис.

Тігеон - дитинча левиці й тигра - $5 тис.

Змії з'їдають за місяць п'ятьох мишей, деякі харчуються рибою. Кілограму лосося їм вистачає на чотири місяці. Вужі люблять живий корм - жабенят, пуголовків, маленьких риб.

Метелики й павуки харчуються спеціальними кормами, солодким сиропом, підгнилими бананами, грушами, яблуками.

Левеняті упродовж дня потрібно дати 2 кг м'яса, п'ять яєць, 2 л молока.

Єнотам, вовкам і лисицям дають сирі й варені яйця, шматки вареного м'яса. Улюблені ласощі єнота - печиво.

Білки їдять фрукти, горіхи, печиво.

Черепахи - нежирне м'ясо, рибу, креветок, равликів, спеціальний корм, травоїдні - конюшину, подорожник, моркву, банани.

Крокодила годують жабами, курчатами, мишами, щурами й морськими свинками. Їх можна купити в зоомагазині. Раз на тиждень дають великих молюсків, раків або креветок. Деякі крокодили можуть не їсти по три-чотири дні після споживання цілою курки чи двох курчат.

Хамелеони люблять цвіркунів, екзотичних тарганів, мух і черв'яків.

 

Сейчас вы читаете новость «Удома престижно мати крокодила або змію». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть