Ексклюзивы
пятница, 11 декабря 2009 14:07

П"яний Євген Ґудзь падав прямо на сцені

 
 Міцне армійське взуття, футболки, потерті штани й широкі циганські спідниці із секонд-хендів. У такому вбанні прийшли гості столичного Палацу спорту на перший концерт дводенного фестивалю "Балканфест". А на вечірці після виступу світські завсідники з"явилися в ділових костюмах, дизайнерських сукнях і туфлях на високих підборах.

Радник столичного мера Казбек Бектурсунов, співачка Маша Фокіна, dj Єва, дизайнери Ольга Навроцька і Ксенія Марченко - більшість із них на фестивалі не були й не чули виступів румун Fanfare Ciocarlia, сербів KAL та гурту зі США Gogol Bordello. На вечірці в готелі Crystal Hall танцювати в елегантному вбранні не можуть, тому сидять за столиками і чаркуються.

Лідер Gogol Bordello 37-річний Євген Ґудзь в обляпаних фарбою штанях, вовняних шкарпетках і капцях із черепами приїжджає близько першої ночі - прямо з виступу. Кілька хвилин із колегами сидить за столиком, а тоді вилазить на нього й починає танцювати під балканські ритми.

Ярмола замовляє безалкогольне мохіто вартістю 85 гривень і скаржиться на високі ціни в барі


43-річний Олександр Ярмола, лідер гурту "Гайдамаки", зайшов ненадовго - завтра йому співати в одному концерті з Еміром Кустуріцею. Запевняє, що дуже поважає Ґудзя, однак у плеєрі тримає іншу музику - гуртів "Вася Клаб" та Nirvana. Олександр замовляє безалкогольне мохіто вартістю 85 грн, і скаржиться на високі ціни в барі:

- Хотілося, щоб для артистів були free drinks. Це я кажу про тих, хто сьогодні відіграв концерт. Думаю, їм можна було б накрити поляну, а не щоб вони самі купували випивку. На фестивалі в тому ж Кюстендорфі (Сербія. - "Країна") афтепаті триває до ранку й артисти частуються скільки хочуть.

 Юрка Хусточку, 34 роки, із групи Esthetic Education високі ціни на спиртне не зупиняють. За його столиком наливають упродовж вечора:

- Нас із друзями було чоловік вісім, випили по 350-400 грамів - якщо рахувати з горілкою, - каже Юрко, ледь тримаючись на ногах.

Gogol Bordello влаштовують альтернативний бар: зі сцени, на яку перебралися музиканти, подають у зал 6-літрові бутлі із сухим червоним вином. Гості п"ють із широкого горла і стають схожими на вампірів після вечері. За спиною Ґудзя стоїть ще й біла пластикова каністра зі світлим напоєм. Запахло яблуками. Це ракія. Її теж розливають у склянки, по обличчях й одягу. На підлозі - калюжі сербської горілки, від чого взуття прилипає до сцени. Там юрмиться кілька десятків людей. У такт музиці вихиляються художники Микита Кадан і Володимир Кузнецов. Вони прийшли після нагородження у "ПінчукАртЦентрі". Їхній колега Артур Белозьоров знімає труси і показує свою невеличку гордість.

Свято триває до п"ятої ранку. Під кінець у залі залишається не більше сотні гостей. Ґудзь наказує вимкнути музику, сідає з гітарою на колонку й починає виконувати свої пісні. Кілька разів падає. Наостанок усі разом затягують "Несе Галя воду".
Сейчас вы читаете новость «П"яний Євген Ґудзь падав прямо на сцені». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть