Ексклюзивы
воскресенье, 14 октября 2012 16:00
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Собачка не кусається

Півроку тому в мене з'явився ворог – молодий рудий бульдог. На роботу ходжу маленькою вулицею Олени Пчілки. Там лише двоповерхові приватні будинки. На середині вулиці невелике подвір'я блакитного особняка ­обгороджене півтораметровою ­сіткою. Біля воріт – дзвінок і таб­личка "У дворі злий пес".

Уперше собака налякав мене несподівано. Причаївся під воротами і, коли я проходила повз, – загавкав. Сказати, що я злякалася – це нічого не сказати. Аж підскочила. Пес, наче вдоволений моєю реакцією, побіг за будинок. З того дня дорога на роботу стала випробуванням. ­Собака відчував моє наближення, затаювався, із гарчанням вискакував, рвав задніми лапами землю, клацав зубами.

Такої неприязні тварини до мене не можу пригадати. Сама обож­нюю всіх чотирилапих, особливо котів і собак. Пробувала лагідно з ним поспілкуватися, приманити курячою печінкою, яку несла для кішки. Не вдалося. Дзвонила у двері до власників – їх ніколи не було вдома. Я вже навіть звикла до такого ранкового вітання і майже не звертала на бульдога увагу.

Дзвонила у двері до власників – їх ніколи не було вдома

А тиждень тому крізь прочинені ворота пес вибіг на вулицю. Я вперлася в бетонний паркан. ­Собака, припадаючи на передні лапи, гавкав та стрибав навколо мене. На мої крики з будинку вийшов господар, моложавий чоловік у домашньому халаті.

– Не бійся, собачка не кусається. Тарзан, до мене! – гукнув.

Жодної реакції, пес далі клацав зубами, я прикривала ноги сумкою. Чоловік вийшов на вулицю, відтяг собацюру. Я почала сваритися, казати, що пес міг мене покусати, що заяву в міліцію писатиму.

– Та я сам мєнт, можу тобі папір на заяву винести, – вишкірився чоловік. – Собака гуляв на приватному подвір'ї, випадково вискочив. Ти ж не постраждала. ­Давай, іди туди, куди йшла, а то нацькую ще.

На роботу зараз ходжу іншою дорогою. Там більше автомобілів, зате немає собак.

Сейчас вы читаете новость «Собачка не кусається». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

39

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть