Ексклюзивы
среда, 16 мая 2012 10:25
Микола Несенюк
Микола Несенюк
Микола Несенюк

Тимощуку і Вороніну час повертатися в Україну

Лише двоє футболістів національної команди України виступають тепер за кордоном. Коли точніше, то практично не виступають. І Анатолій Тимощук у німецькій "Баварії", й Андрій Воронін у російському "Динамо" опинилися наприкінці поточного сезону в глибокому запасі. Вважають, що футболісти, яким за 30 і які мають певне ім'я у футболі, можуть спокійно залишатися запасними, коли вони вирішили потихеньку закінчувати кар'єру або задоволені своїм становищем.

Про завершення виступів у футболі сповнених сил і здоров'я Тимощука та Вороніна говорити зарано. Анатолій спокійно виконує у "Баварії" умови свого контракту й не дуже переймається, що майже не виходить на поле. Андрій заявив, що не бажає досиджувати термін свого контракту в запасі й покине московське "Динамо".

Різниця у поведінці двох українських футболістів, які опинились у схожій ситуації, в тому, що Андрій Воронін став футболістом у Німеччині. Там не заведено після 30 років бути в запасі. Натомість Анатолій Тимощук сформувався як гравець у "Шахтарі", де роками перебувати на лаві запасних — норма.

Попри різницю в поведінці, перспектива в обох одна — повертатися в Україну. Грати за шалені гроші до арабських країн чи США їх не запросять, а виступати за другорядні закордонні команди вони не погодяться. В Україні ж їм цілком можуть запропонувати вигідні фінансові умови. У поєднанні із гарантованим зірковим статусом подібне завершення кар'єри видається і для Тимощука, і для Вороніна оптимальним. Корисно це буде і для нашого футболу, якому гостро бракує зіркових футбольних імен, особливо українських.

Питання лише в тому, куди можуть повернутися заслужені футбольні ветерани. Чи захоче "Шахтар" Тимощука, аби він виконував роль "легенди", як це три роки робить Андрій Шевченко в київському"Динамо"? Чи забажає "Чорноморець" побачити у своєму складі найкращого футболіста-одесита сучасності, який іще ніколи не брав участі в чемпіонаті України?

Ймовірно, ми дізнаємося про це найближчим часом. Або перед Євро-2012, або невдовзі по його завершенні.

Сейчас вы читаете новость «Тимощуку і Вороніну час повертатися в Україну». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть