Ексклюзивы
воскресенье, 08 апреля 2012 10:50
Микола Несенюк
Микола Несенюк
Микола Несенюк

"Шахтар" отримав психологічну перевагу у боротьбі за чемпіонство

Першою ознакою динамівського нервування у матчі з "Шахтарем" стало рішення розпочати гру одразу з трьома опорними півзахисниками. Це означало, не лише те, що ініціатива у центрі поля заздалегідь буде віддана господарям, а гості будуть сподіватися на швидкі контратаки після відбору мяча. Головним було те, що боротьба за мяч в єдиноборствах автоматично пересунулуся ближче до штрафного майданчика "Динамо".

У таких умовах завжди зручніше тим, хто атакує: в тому разі коли єдиноборство завершиться штрафним на їхню користь буде пряма небезпека воротам супротивника, а коли навпаки, це буде просто введення м'яча в гру.

Другою прикметою граничного нервового напруження киян стали неточні удари під час гострих моментів у воріт П'ятова, які динамівці створювали у першій половині гри завдяки контратакам та кутовим ударам. У вирішальний момент гравці "Динамо" були занадто напруженими внаслідок чого м'яч летів не туди, куди треба.

Коли ж арбітр, симпатії якого з перших хвилин не викликали жодних сумнівів, вилучив з поля Дениса Гармаша, київська команда витратила на суперечки та оскарження цього рішення, як здалося, увесь запас своєї нервової і не лише нервової енергії.

Розпочавши другу половину гри без замін, Юрій Сьомін залишив у центрі поля прогалину, яку "закривав" у першому таймі вилучений Гармаш. Внаслідок цього, у перші десять хвилин гості практично не бачили мяча, через що "шахтарі" вільно розпоряджалися ним у розріджених захисних порядках "Динамо". Грати без м'яча було важко. Врешті "Шахтар" таки "розіграв зайвого". В атаку пішов центральний захисник Кучер, який і "зробив" перший, і, як вже тоді стало зрозумілим, переможний мяч. Атакувати у меншості таку команду, як "Шахтар", означає свідомо оголювати свій захист. Тож на один шанс динамівців забити м'яч випадало три аналогічних шанси у "Шахтаря".

Проведені у складі гостей заміни остаточно послабили гру, оскільки ані Алієв, ані Шевченко не є нині настільки мобільними, аби встигати усюди. На кожну вдалу дію цих гравці припадали дві помилки. Врятувати гру динамівці могли лише внаслідок вдалого збігу обставин. Удача ж у футболі найчастіше сприяє тим, хто не нервує, а грає спокійно і впевнено. Зіграти так у Донецьку "Динамо" не змогло. Звідси і результат, який попри рівність у турнірній таблиці дає "Шахтарю" відчутну психологічну перевагу.

Лише вгамувавши нерви і спокійно поставившись до підготовки та проведення подальших ігор, "Динамо" зможе продовжити боротьбу за титул чемпіона України.

 

 

Сейчас вы читаете новость «"Шахтар" отримав психологічну перевагу у боротьбі за чемпіонство». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть