Ексклюзивы
среда, 25 апреля 2012 17:01
Микола Несенюк
Микола Несенюк
Микола Несенюк

Росіяни коментуватимуть Євро-2012 на нашому телебаченні

Днями колеги-журналісти повідомили, що для коментування матчів Євро-2012 український транслятор запросив відомих телевізійних журналістів із Росії.

Причина - нібито ці коментатори підвищать рейтинг трансляцій. Називали навіть імена цих журналістів. Не повірити колегам було важко. Особливо, зважаючи на практику вітчизняних телеканалів, де багато програм давно ведуть російські журналісти. Чому ні?

Коли політичні акценти на українському телебаченні розставляють коментатори із сусідньої країни, футбольному вибору наших телеменеджерів здивуватися буде важко.Щодо престижу України, яка вперше проводить європейський футбольний чемпіонат, то навряд чи канал-транслятор цим особливо переймається.

Невже за 20 років незалежності на нашому телебаченні не виростили коментаторів, гідних висвітлювати головну футбольну подію Європи? Згадав літо 2006 року. Вся Україна була разом, уболіваючи за нашу національну команду на Кубку світу в Німеччині. За останнє десятиліття це був чи не єдиний випадок, коли всі без винятку громадяни нашої країни об'єдналися, щиро уболіваючи за українських гравців.

Футбол виявився тоді чи не єдиним суспільним явищем, спостерігаючи за яким ми не поділялися на табори. Що буде тепер? Чи станемо ми більше любити футбол і сильніше уболівати за нашу збірну під коментар журналістів із Росії?

Поки що невідомо, яким чином росіяни коментуватимуть Євро-2012 на нашому телебаченні. Чи то самі, чи то у парі з українськими журналістами, які традиційно матимуть вигляд учнів поруч із великими фахівцями.

Гадаю, нам повідомлять про це ближче до початку турніру. А може, здоровий глузд таки візьме гору і про європейський чемпіонат з футболу українцям розповідатимуть українські коментатори?

 

Сейчас вы читаете новость «Росіяни коментуватимуть Євро-2012 на нашому телебаченні». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть