Ексклюзивы
четверг, 23 мая 2013 17:45
Иван Гецко
Иван Гецко
Нападающий, автор первого мяча в истории сборной Украины

Не было видно, чтобы "Черноморец" убивался на поле

Донецький "Шахтар" виграв дев'ятий Кубок України у своїй історії. За цим показником "гірники" зрівнялися з київським "Динамо". У фіналі команда Мірчі Луческу перемогла одеський "Чорноморець" — 3:0. Голи забивали Фернандіньо, Алекс Тейшейра та Тайсон.

У перемозі "Шахтаря" ніхто не сумнівався. Питання було лише у рахунку, з яким "гірники" обіграють "Чорноморець".

Перед фіналом Мірча Луческу дав відпочити провідним гравцям своєї команди. Тим часом "моряки" на матч чемпіонату проти донецького "Металурга" вийшли в оптимальному складі. Склалося враження, що люди не думали про фінал. Всі ж розуміли, що грати з "Шахтарем" доведеться через два дні на третій.

Це складна ситуація для одеської команди, яка весь чемпіонат провела за іншим графіком. Для "гірників" такий графік більш звичний, адже команда грає у Лізі чемпіонів з третього дня на четвертий.

Вихід у фінал Кубка України вже забезпечив "Чорноморцеві" участь у Лізі Європи, тому на матч з "Металургом" потрібно було дати відпочити провідним гравцям. Натомість, одесити втратили свого ключового виконавця Сергія Політило, який зв'язує всю середню лінію. У футболістів накопичилася втома і за два дні команда не встигла відновитися.

Фіналу, який би ми хотіли бачити, не вийшло. Зі всією повагою до "Чорноморця", я не бачив ніякої мотивації у клубу. По цій грі мені багато речей незрозумілі.

Клуб, який грає у фіналі Кубка України, має боротися, демонструвати повну самовіддачу. З боку я не побачив, що "Чорноморець" вбивався на полі. Також не помітив прагнення та запалу, які зазвичай присутні у матчах такого рівня.

Цього року Кубок Англії виграв "Віган", який у фіналі переміг "Манчестер Сіті".

В Англії команди розуміють, що можуть потрапити в історію і більше такого шансу може вже не бути. Тоді футболісти виходять із себе і рвуть все навколо. Може трапитися все, що завгодно — травми, порушення, вилучення, фарт чи голкіпер спіймає кураж і його ніхто не зможе пробити.

Я дивився матч. Аж такого натхнення у "Чорноморця", щоб будь-якими шляхами протистояти "Шахтареві", я не помітив. Мені навіть стало трошки прикро. Це ж фінал національного кубка! Досить знакова подія в українському футболі. А все пройшло так як і всі прогнозували. Як по сценарію.

Сейчас вы читаете новость «Не было видно, чтобы "Черноморец" убивался на поле». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть